Un nou schimb de experiență la nivel european pentru Colegiul „Vasile Lovinescu” din FălticeniEducație

Un nou schimb de experiență la nivel european pentru Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni

       Accesări: 917

Vacanță activă pentru profesorii fălticeneni, angrenați în derularea proiectelor internaționale.

La sfârșitul lunii trecute (24-28 iunie), două cadre didactice de la Colegiul Vasile Lovinescu Fălticeni au fost prezente în Ungaria, pentru o nouă întâlnire transnațională de învățare, alături de colegi de la școlile partenere din Austria, Grecia și Ungaria.

Este vorba despre o activitate programată în cadrul proiectului Erasmus+ “E-co-logical Footprint Training – digital resources for online and offline education” (2017-1-AT01- KA201-035037 E-CO-FOOT).

Participanții la întâlnirea din Ungaria  au beneficiat de formare în privința utilizării materialelor și produselor integrate ale proiectului, în domeniul educației ecologice în general și al folosirii conceptului de amprentă ecologică personală pentru conștientizarea pericolelor consumului exagerat din resursele planetei.

În cele cinci zile, participanții au beneficat de instruire teoretică, studii de caz și aplicații practice, la sediul din Szombathely al principalei universități a Ungariei, Eotvos Lorand Tudomanyegyetem, dar și în parcuri naturale, tabere pentru copii și elevi cu specific ecologic, păduri și arii protejate.

Cu acest prilej a fost prezentat stadiul de realizare al materialelor de învățare ce vor fi incluse pe platforma de instruire privind amprenta ecologică – produsul intelectual al proiectului.

Au fost discutate ultimele noutăți pe plan mondial privind starea mediului înconjurător, găsindu-se soluții de abordare creative, adaptate categoriilor de vârstă care vor fi instruite cu ajutorul acestora, în țările participante la proiect, dar și în orice țară europeană.

Gazdele au ales pentru desfășurarea activităților practice atât zone locuite, cât și  zone forestiere sau acvatice, arii protejate și impecabil amenajate pentru activitățile didactice.

Reuniunea a avut ca scop atât însușirea metodologiei de funcționare a calculatorului de amprentă digitală, dar și a platformei  de e-learning, două componente de bază ale produsului intelectual integrat, prevăzut a fi disponibil la sfârșitul proiectului (septembrie 2020) în limba engleză, dar și în toate limbile țărilor partenere (germană, română, maghiară și greacă).

Până la finalizarea proiectului, în anul 2020, se vor derula încă două întâlniri transnaționale (în octombrie 2019 la Trikala, în Grecia, și în mai 2020 în Ungaria).

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI