Un nou duplex Fălticeni – Suceava la Noaptea MuzeelorActualitate

Un nou duplex Fălticeni – Suceava la Noaptea Muzeelor

       Accesări: 545

Evenimentul anual, Noaptea Muzeelor, va fi organizat și în acest an de instituțiile muzeale din Fălticeni, sâmbătă, 18 mai 2019.

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie.

În Fălticeni, Noaptea Muzeelor va fi organizată de Muzeul de “Artă Ion Irimescu”, în parteneriat cu Muzeul Bucovinei și celelalte trei muzee din Fălticeni: Casa Memorială “Mihail  Sadoveanu”, Muzeul Apelor “Mihai Băcescu” și Galeria Oamenilor de Seamă.

Și în acest an, Noaptea Muzeelor va fi organizată în duplex Suceava-Fălticeni. Vor fi puse la dispoziție autocare cu care vizitatorii vor călători dintr-un oraș în altul cu scopul vizitării obiectivelor muzeale și de a lua parte la surprizele muzicale.

Autocarele vor pleca de la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” la orele 17,30 și 21. Muzeul va fi deschis între orele 17.30-23.30. Program special de funcționare vor avea și celelalte trei muzee din Fălticeni.

Vizitarea muzeelor va fi gratuită, atât la Fălticeni cât și la Suceava.

Coorganizatori ai evenimentului Noaptea Muzeelor vor fi Primăria Fălticeni, Muzeul Bucovinei, cu sprijinul sponsorului Romfour.

Mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte.

Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI