Accesări: 164

strada-acces-aleea-trandafirilor-1

Harta Fălticeniului are de astăzi o nouă stradă. Autoritățile locale au transformat un vechi drum pietonal din cartierul Maior Ioan într-un drum destinat autovehiculelor. Chiar dacă deocamdată nu are nume și aceasta va fi deschis începând de mâine.

Lucrările de amenajare au durat trei zile și au fost executate de firma locală Elbi.

Strada are doar de 50 metri și este de fapt un coridor de acces destinat riveranilor de pe Aleea Trandafirilor care vor putea ajunge cu mașina la domiciliu de pe strada Sucevei, dinspre Maternitate, prin sensul giratoriu. Drumul trece pe lângă localurile Imperial și Vice Lounge Bar, iar pietonilor li s-au asigurat propria cale acces printr-un singur trotuar.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Conducătorii auto care locuiesc sau vor să ajungă în această zonă vor trebui să folosească noul sector de drum începând de mâine, duminică, 13 septembrie.

Șoferii trebuie să fie atenți, deoarece strada va avea sens unic. Accesul pe Aleea Trandafirilor se va face doar dinspre sensul giratoriu, prin strada Nicolae Bălcescu.

Cei care se îndreaptă de pe Aleea Trandafirilor spre oraș vor trebui să circule, ca și până acum, pe drumul care iese în strada Sucevei, în apropierea Galeriei Oamenilor de Seamă.

Odată cu această modificare, vechea trecere de pietoni de pe strada Nicolae Bălcescu va fi mutată cu aproximativ 20 de metri.

Amenajările au fost necesare deoarece scuarul de pe strada Sucevei va fi neîntrerupt până la Ocolul Silvic. Investiția Primăriei Fălticeni s-a făcut cu fonduri de la bugetul local.

Rudy Hödl

ȘTIRI