Un nou dispensar medical pentru locuitorii satului BăișeștiRural

Un nou dispensar medical pentru locuitorii satului Băișești

       Accesări: 409

Investițiile în sănătate sunt prioritare și în mediul rural. Un proiect în acest domeniu va fi derulat de către Primăria Cornu Luncii care este beneficiarul unui nou program de investiții cu fonduri guvernamentale. Edilul Gheorghe Fron a semnat recent contractul pentru construirea unui dispensar medical în satul Băișești.

Acesta este unul dintre cele 80 de proiecte din portofoliul administrației locale conduse de primarul din Cornu Luncii.

Noul dispensar va include două cabinete medicale și două săli de tratament. Clădirea va avea sală de așteptare, un vestiar pentru cadre medicale și un depozit pentru materiale.

Unitatea medicală va dispune și de grupuri sanitare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Gheorghe Fron a precizat că licitația pentru realizarea investiției a fost câștigată de firma „Comtransport” din Suceava, iar contractul de execuție este semnat.

Lucările de construcție vor începe în următoarele 2-3 săptămâni.

Valoarea contractului este de aproximativ 1,4 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Primarul comunei Cornu Luncii mai spune că durata de execuție pentru proiect este de 24 de luni.

Noul dispensar medical va fi construit pe amplasamentului vechiului dispensar care se află într-o stare avansată de degradare. Investiția este considerată importantă și necesară în condițiile în care Băișești este cel mai mare sat din comună, cu aproximativ 1.700 de locuitori.

Gheorghe Fron amintește că în centrul comunei există de câțiva ani buni un centru medical, unde activează doi medici de familie. În clădire mai funcționează un cabinet stomatologic și un laborator de analize medicale.

ȘTIRI