Un nou curs pentru poliţiştii locali din judeţul Suceava la SMSJ FălticeniLocal

Un nou curs pentru poliţiştii locali din judeţul Suceava la SMSJ Fălticeni

       Accesări: 352

Începând de luni, 23 februarie 2015, pe o perioadă de trei luni, la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni se desfăşoară un nou curs de formare iniţială a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi circulaţiei rutiere.

La curs participă 25 de poliţişti locali din Suceava, Fălticeni, Siret, Vatra Dornei şi Rădăuţi. După cum ne-a informat purtătorul de cuvânt al SMSJ Fălticeni, maior Cristian Ipate, cursanţii vor desfăşura activităţi de învăţământ sistematizate astfel:

Modulul 1 – Pregătire Generală, unde se vor studia probleme de comunicare profesională, aplicarea normelor de conduită profesională, utilizarea armamentului din dotare şi probleme de legislaţie.

Modulul 2 – Ordine publică, unde se va pune accent pe aplicarea unor tehnici şi tactici de intervenţie profesională, precum şi aplicarea unor proceduri specifice de ordine publică, constatarea contravenţiilor şi infracţiunilor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Modulul 3 – Circulaţia pe drumurile publice, care aduce în atenţia cursanţilor aspecte privind legislaţia în domeniu, constatarea faptelor contravenţionale în domeniul circulaţiei publice şi aplicarea unor proceduri specifice.

De asemenea, la curs participă şi un cursant ce îndeplineşte funcţia de şef serviciu. Aceasta va urma modulul Management, unde va studia principiile, metodele şi cerinţele funcţiilor procesului managerial.

Cursul se desfăşoară în conformitate cu Ordinul M.A.I. nr. 9 din 04.02.2015 privind formarea iniţială, în anul 2015, în instituţiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne, a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere, iar la finalizarea examenului, cursanţilor li se va elibera un certificat de absolvire.

ȘTIRI