Un nou Centru de Testare ECDL în Fălticeni, la Colegiul Tehnic "Mihai Băcescu"Educație

Un nou Centru de Testare ECDL în Fălticeni, la Colegiul Tehnic "Mihai Băcescu"

       Accesări: 149

Începând din acest an, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni s-a alăturat reţelei naţionale a centrelor de Testare ECDL din România.

Acreditarea a fost obţinută pe data 15 ianuarie 2015, ne-a informat prof. Simona Murărescu, examinator în cadrul noului centru de testare (alături de prof. Bogdan Dumitriu).

Elevii din învățământul preuniversitar, cadrele didactice și personalul auxiliar din școli se pot înscrie oricând doresc, la acest centru de testare în vederea obținerii Permisului european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence CDL).

Permisul european de conducere a computerului (ECDL) este cel mai răspândit standard de certificare a abilităților de utilizare a computerului, recunoscut la nivel internaţional.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Permisul ECDL este folosit şi recunoscut în 150 de țări de către companii de renume, în administraţie sau de instituţii de învăţământ de prestigiu.

Permisul european de conducere a computerului (ECDL) a fost recomandat tuturor statelor membre ale Uniunii Europene drept certificatul standard de atestare a abilităților de bază în utilizarea competentă a calculatorului.

Permisul ECDL obținut în România este valabil în oricare dintre cele 150 de țări din întreaga lume în care este recunoscut standardul ECDL/ICDL.

Noul permis ECDL nu are limită de valabilitate în timp, competențele digitale fiind certificate pe viață, in conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susținerii examinării.

Certificarile ECDL la Centrul de Testare Acreditat RO 755 (Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni), se adresează elevilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar din învățământul preuniversitar, care au nevoie și doresc să îți certifice la standard recunoscut internațional abilitățile de utilizare a computerului.

Elevii care deţin competenţe digitale se vor bucura de o experienţă educaţională îmbogăţită şi vor fi mai bine pregătiţi pentru viaţă, pentru locul de muncă şi pentru studiile ulterioare.

Programa pentru obținerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a.

Astfel, liceenii pot să se pregăteasca chiar în cadrul orelor de la școală pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională.

Având deja Permisul ECDL, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale de la Bacalaureat.

Competenţele digitale dau posibilitatea profesorilor să utilizeze tehnologia mai eficient în procesul de predare şi ca urmare să îşi atingă obiectivele educaţionale cu eficacitate, economisind timp şi ridicând productivitatea la nivelul clasei.

„Vă puteţi înscrie în programul ECDL în orice moment pe www.ecdl.ro prin completarea Formularului de înregistrare. În termen de maxim 10 zile trebuie să vă prezentați la centrul de testare unde solicitați achiziţionarea unei Serii unice de înscriere ECDL prezentându-vă la unul din profesorii examinatori ai Centrului de Testare Acreditat RO 755 Colegiul Tehnic Mihai Băcescu Fălticeni”.

Primul centru de Testare ECDL fost atestat în anul 2005, la Colegiul Naţional „Nicu Gane”. În judeţul Suceava există acum 13 centre de Testare ECDL.

ȘTIRI