Un nou bloc de locuințe pentru tineri va fi construit la Fălticeni: Finanțarea proiectului este aprobată de ANLLocal

Un nou bloc de locuințe pentru tineri va fi construit la Fălticeni: Finanțarea proiectului este aprobată de ANL

       Accesări: 3288

Tot mai mulți tineri cer municipalității locuințe. Pe listele Primăriei Fălticeni sunt peste 1.500 de persoane care s-au înscris pe listele de așteptare pentru un apartament sau o garsonieră. Cererea este foarte mare, iar autoritățile locale vor putea răspunde unui procent de doar 1% din totalul solicitărilor actuale.

Administrația locală are în plan trei noi blocuri de locuințe, unul pentru tineri și altele două pentru medici și profesori. Documentațiile necesare au fost depuse la București, urmând ca ministerul de resort să dea undă verde proiectelor.

Noul bloc ANL va fi construit pe strada Ana Ipătescu nr.51. Clădirea va avea patru etaje și 20 de apartamente.

Agenția Națională de Locuințe a transmis recent Primăriei Fălticeni aprobarea finanțării proiectului. Cel mai probabil lucrările de construcție vor demara în cursul acestui an.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Am primit de la Agenția Națională pentru Locuințe confirmarea faptului că avem aprobată finanțarea pentru un nou bloc ANL în municipiul Fălticeni. Va fi un bloc cu 20 de apartamente.”, afirmă primarul Cătălin Coman. Suntem în proceduri pentru transmiterea terenului și rezolvarea problemelor legate de utilități. Această problemă revine Primăriei.”

Banii pentru utilități, apă, canal, gaz și energie electrică, se vor regăsi în bugetul local pe anul 2017. Pe terenul pe care se va ridica noul bloc ANL urmează să fie făcute unele modificări legate de cablurile subterane.

Primarul Coman mai spune că la Agenția Națională pentru Locuințe au fost depuse documentațiile pentru alte două proiecte similare.

Autoritățile locale vor să profite de un nou program lansat de ANL care prevede construirea locuințelor de serviciu pentru medici și profesori.

Este un program nou în cadrul ANL. Dorim să fim parte în acest program.”, ne-a declarat primarul municipiului Fălticeni. Sperăm ca în viitorul apropiat, odată cu aprobarea bugetului de stat pe anului 2017, să prindem finanțarea pentru transformarea atelierului mecanic în bloc de locuințe pentru medici și profesori.”

Noile blocuri vor fi amplasate pe strada Sucevei și Ion Creangă. Primul va fi ridicat în incinta Colegiului Național ”Nicu Gane” pe scheletul fostului atelier mecanic. Aici urmează să fie amenajată o parcare, iar intrarea se va face de pe strada Botoșanilor.

Primăria va finanța în proiectul celor trei blocuri ANL doar capitolul utilități, restul de Agenția Națională de Locuințe.

Programul de construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18-35 de ani.

ȘTIRI