Momentele speciale din viață devin, uneori, clipe unice. Unul dintre cuplurile sărbătorite astăzi la Catedrala Învierii din Fălticeni, cu ocazia evenimentului Nunta de Aur, au generat emoție, sensibilitate și fericire. Primarul Cătălin Coman s-a aflat în inedita postură de a-și sărbători părinții cu ocazia împlinii celor 50 de ani de căsnicie.
Sub cupola bisericii, el și-a felicitat mama și tatăl, oferindu-le prețuirea lui în câteva cuvinte.
Argentina și Gheorghe Coman au fost printre sărbătoriții zilei, alături de alte 40 de cupluri care au marcat Nunta de aur.
Momentul s-a derulat cu prilejul sărbătorii Sfântului Ilie Tesviteanul, patronul spiritual și ocrotitorul municipiului Fălticeni.
Ca toți ceilalți invitați, Argentina și Gheorghe Coman au purtat la piept insigne cu calitatea oficială de „Mire” și „Mireasă”.
Chiar dacă au trecut 50 de ani de când și-au jurat iubire veșnică, părinții primarului Coman au inimile unite sub umbrela acelorași sentimente pe care și-au clădit căsnicia din prima zi.
Astăzi, la hotarul celor 50 de ani de căsnicie, privesc cu bucurie spre trecut, povestindu-ne frânturi din viața lor de familie.
Dragoste la prima vedere
Povestea lor de iubire s-a înfiripat în anul 1973, când erau studenți.
Argentina și Gheorghe Coman s-au cunoscut pe băncile Facultății de Educație Fizică și Sport din București, singura din țară la acea vreme.
Ea, bucureșteancă get beget, și el, argeșean, din Câmpulung Moldovenesc, au găsit ceea ce își doreau cu adevărat de la sufletul pereche, un partener de nădejde, un partener de cursă lungă.
A fost dragoste la prima vedere, iar de atunci nimic nu i-a despărțit. Au fost mereu într-un gând, deschiși unul cu altul, iar prin dialog și înțelegere au trecut ușor peste toate greutățile, iar asta le-a ținut căsnicia și iubirea intactă până astăzi.
S-au căsătorit în anul 1975, în miezul vieții de student, la Primăria Sectorului 6 din București, nu departe de Parcul Cișmigiu.
Au prețuit iubirea și s-au prețuit unul pe altul, în temeiul sentimentelor puternice ce i-au legat încă de la început.

Momentul care le-a trasat viitorul
Erau pregătiți pentru viața din Capitală care le oferea, pentru cariera de profesor, infinit mai multe oportunități decât un orășel de provincie.
Dar în martie 1977, cutremurul, care răpea peste 1.400 de victime doar în București, le-a schimbat complet optica pentru viitor, când una dintre clădirile din apropiere s-a prăbușit.
Argentina Coman era însărcinată cu primul copil, actualul primar, iar împreună cu soțul au decis că trebuie să plece din București.
Atunci mai aveau doar trei luni până la încheierea studiilor, iar la finalul acestora au plecat la Câmpulung Muscel pentru ca fiul lor să se nască acolo, în orașul de baștină al lui Gheorghe Coman.
Au căutat un loc ferit de cutremure și un oraș liniștit, iar la repartiție au ales să profeseze în orașul Fălticeni.
Timpul avea să demonstreze că decizia lor a fost cea mai bună, iar astăzi sunt parte din comunitatea locală.
Pe 9 august 1977 s-a născut Cătălin Coman, iar după două săptămâni și-au făcut bagajele, venind la Fălticeni pentru a-și începe cariera de profesor.
Argentina Coman și-a desfășurat activitatea la Liceul „Nicu Gane”, iar Gheorghe Coman la Liceul Agricol, astăzi Colegiul „Vasile Lovinescu”.
Ambii au profesat timp de 40 ani, iar fiul lor le-a pășit pe urme, devenind profesor de sport fix la același licee, iar din anul 2012 este primar al municipiului Fălticeni.


Familie mare și fericită
Argentina și Gheorghe Coman mai au un fiu, iar astăzi, la 50 de ani de căsnicie, au două nurori și două nepoate, numeroși prieteni cu care împart bucuriile vieții și sute de elevi alături de care au strâns un șirag de amintiri.
Seniorii familiei Coman spun că secretul căsniciei lor durabile este iubirea sinceră, comunicarea și faptul că au știut ce vor încă de la început.
Cât despre momentul de astăzi, când fiul lor, Cătălin, primarul municipiului Fălticeni i-a sărbătorit alături de aceleași cupluri, sentimentele sunt greu de descris în cuvinte, dar cert este că nu s-au gândit vreodată că viața le va așterne în fața ochilor ineditul unor clipe irepetabile, care nu vor putea fi șterse din inima lor.


