Un minor de 17 ani i-a amenințat cu moartea pe doi jandarmi din Fălticeni: Individul avea asupra lui un cuțit de 22 cmLocal

Un minor de 17 ani i-a amenințat cu moartea pe doi jandarmi din Fălticeni: Individul avea asupra lui un cuțit de 22 cm

       Accesări: 5376

Un nou incident de natură penală s-a petrecut la Fălticeni. Un minor de etnie romă este protagonistul unui scandal care s-a lăsat cu intervenția mai multor forțe de ordine. Individul, în vârstă de 17 ani, s-a certat cu un bărbat, care îi este vecin, și pentru că au ajuns la un conflict, acesta din urmă a cerut ajutorul organelor de poliție, prin numărul unic 112.

Un echipaj al Poliției Municipale și unul de jandarmi al Detașamentului din Fălticeni s-au deplasat împreună pe strada Magazia Gării, din municipiu, pentru a calma spiritele încinse.

Pentru întărirea forțelor de ordine, la fața locului au ajuns la scurt timp și doi agenți ai Poliției Locale.

Situația a degenerat, iar minorul, acum inculpat, a tulburat ordinea şi liniştea publică, proferând ameninţări cu moartea şi cu acte de violenţă faţă de bărbatul cu care se certa.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Același gen de manifestare l-a avut şi faţă de cei doi membri ai echipajului de jandarmi, faptele fiind comise având asupra sa un cuţit cu lungimea de 22 cm.

Surse din interiorul Poliției, susțin că jandarmii au scos pistoalele din toc, iar unul dintre aceștia și-a armat pistolul. Armele de foc nu au fost folosite, deoarece situația a fost aplanată, treptat, prin dialog.

La tot acest scandal au asistat un număr de aproximativ 60 de persoane, conlocuitori din zonă.

Totul s-a întâmplat vinerea trecută, la orele serii, în cartierul din apropierea Gării unde locuiesc mai multe familii de romi.

După ce apele s-au mai liniștit, polițiștii l-au săltat pe minorul de 17 ani și l-au dus la sediul Poliției Municipiului Fălticeni, însă conflictul dintre cei doi vecini de cartier era pe punctul să se declanșeze din nou.

Surse sub protecția anonimatului afirmă că minorul a dat să fugă din sediul Poliției, cerând să plece la toaletă, însă doi agenți ai Poliției Locale au reușit să pună mâna pe el, la timp, intuind intențiile acestuia.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a formulat joi propunerea de arestare preventivă pentru minorul de 17 ani, persoană inculpată pentru săvârşirea unui număr de două infracţiuni de ultraj, cauza fiind înaintată Judecătoriei Fălticeni pentru a se pronunţa asupra acesteia.

Procurorii precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ȘTIRI