Un MiG 21 LanceR al Forțelor Aeriene Române s-a prăbușit în timpul unui miting aviatic. Pilotul și-a pierdut viațaNațional

Un MiG 21 LanceR al Forțelor Aeriene Române s-a prăbușit în timpul unui miting aviatic. Pilotul și-a pierdut viața

       Accesări: 1242

O aeronavă MiG 21 LanceR aflată în dotarea Forțelor Aeriene Române s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie 2018, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

Accidentul s-a soldat, din nefericire, cu moartea pilotului aeronavei, locotenent-comandorul Florin Rotaru.

Pilotul, în vârstă de 36 de ani, îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești. Florin Rotaru era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Ofițerul era căsătorit și avea doi copii.
O comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene s-a deplasat de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului.

Din ordinul ministrului apărării naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă, până la finalizarea anchetei de specialitate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Luni, 9 iulie, începând cu ora 8.15, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii de comemorare în memoria locotenent-comandorului Florin Rotaru.

Ultimul accident în care a fost implicat un avion Mig 21 LanceR a avut loc în 12 iunie 2017, în apropierea Aeroportului „Mihail Kogălniceanu”.

De-a lungul timpului au intrat în dotarea Forţelor Aeriene peste 400 de avioane MiG-21, ultimul avion de acest tip intrând în serviciu în anul 1982. MiG-21 a fost proiectat ca un avion de interceptare de front, destinat să execute misiuni în condiţii meteorologice normale şi a zburat pentru prima dată în anul 1957.

preluare foto – aeronews.ro

ȘTIRI