Un juriu internațional l-a premiat pe fălticeneanul Iulian Todirică la Concursul de Eleganță Auto de la SinaiaActualitate

Un juriu internațional l-a premiat pe fălticeneanul Iulian Todirică la Concursul de Eleganță Auto de la Sinaia

       Accesări: 3425

Distincție importantă pentru un localnic pasionat de automobile. Fălticeneanul Iulian Todirică s-a întors cu un premiu remarcabil de la un eveniment cu caracter exclusivist, destinat mașinilor de epocă. El s-a evidențiat în cadrul Concursului de Eleganță Auto de la Sinaia, desfăşurat la sfârșitul lunii iunie, cu un automobil Fiat 520 Torpedo, fabricat în anul 1928.

Modelul a fost înscris la secțiunea „Cabriolete Antebelice”, în competiție fiind înscrise 32 de mașini istorice în 6 categorii.

La finalul competiției, Iulian Todirică a primit premiul II, trofeul și diploma fiindu-i înmânate de Călin Popescu Tăriceanu. Concursul a fost jurizat de experți internaționali, anul acesta fiind prezidat de Jean Jaque Martens (Belgia).

Mașina colecționarului din Fălticeni este un exemplar rar, la restaurarea căreia Iulian Todirică a trudit trei ani. A fost multă muncă, dar satisfacția este acum pe măsură.

După ce munca din garaj, de la asamblare la procesul de vopsire la execuția finisajelor, s-a încheiat, mașina a fost prezentată pentru prima oară la acest concurs de înaltă ținută, aflat sub patronajul Casei Regale.

Pentru că este un perfecționist, Iulian s-a folosit de schițele originale pentru a-i reda strălucirea și farmecul de odinioară.

Restaurarea completă nu ar fi fost posibilă fără un buget pentru piesele necesare unei bune funcționări, majoritatea achiziționate din Italia, Franța, Belgia şi Olanda.

La concurs, Iulian și soția acestuia, Dorina, s-au prezentat în costume de epocă, așa că organizatorii au decis ca soții Todirică să aibă onoarea de a deschide coloana mașinilor de epocă, la parada retro de pe bulevardul Carol din Sinaia.

Automobilele istorice au putut fi admirate mai apoi în zona Castelului Peleș.

Concursul de Eleganță este înscris în calendarul Federatiei Internaționale a Vehiculelor Istorice (F.I.V.A.), organism care își desfășoară activitatea sub egida UNESCO.

 

ȘTIRI