Un inginer din Fălticeni are șansa unei expediții montane cu echipa National Geografic: Voturile publicului sunt decisiveLocal

Un inginer din Fălticeni are șansa unei expediții montane cu echipa National Geografic: Voturile publicului sunt decisive

Muntele și aventurile pe crestele cu zăpezi sunt pasiunea lui de-o viață. Un fălticenean are șansa unei expediții de vis în Alpii austrieci, într-una din cele mai spectaculoase zone montane din Europa. Inginerul Dragoș Nacu se numără din cei 70 de români care concurează pentru un loc în echipa National Geografic, cunoscutul post de televiziune care organizează drumeția.

Echipa este formată din șase membri și va pleca în călătoria spre piscurile albe, botezată sugestiv Aventura NATGEO.

Al șaselea membru va fi ales din public, din rândul celor 70 de pretendenți înscriși la concurs. Candidații pot fi votați pe o pagină electronică, aceștia urmând să fie departajați prin numărul de aprecieri directe primite.

Fălticeneanul Dragoș Nacu este pe locul doi în clasamentul concurenților și are nevoie de sprijinul localnicilor pentru a-și adjudeca locul 1. El are aproape 1.700 de voturi primite din toată lumea.

Votarea se va încheia pe 20 decembrie 2016, ora 14.00, iar trei zile mai târziu va fi desemnat câștigătorul.

Îmi doresc să câștig dar am nevoie de sprijinul prietenilor care, după cum văd, îmi sunt alături.”, ne-a spus localnicul Dragoș Nacu. ”Am primit voturi din  America,  Argentina, Canada, Qatar, Franța, Italia, Marea Britanie, Noua Zeelandă Spania, Taiwan, și bineînțeles de la dragii mei fălticeneni, suceveni și prieteni din toată România. Am nevoie în continuare de sprijinul lor .”

Expediția se va desfășura în Alpii din Tirol și va dura șase zile, în perioada 9 – 15 ianuarie 2017.

Localnicul Dragoș Nacu se califică din toate punctele de vedere pentru locul din echipa aventurierilor National Geografic. Cei care vor să-l susțină pe Dragoș, pot vota aici https://aventura.natgeo.ro/nacu-ovidiu-dragos/

La cei 44 de ani, inginerul din Fălticeni și-a plimbat pașii  prin majoritatea munților din România. În vara acestui an s-a deplasat în Rusia caucaziană unde a escaladat Vârful Elbrus (5.642 m), cel mai înalt vârf din Europa.

Împreună cu alți prieteni și-a propus ca într-un interval de 5 – 6 ani să escaladeze cât mai multe vârfuri de pe 7 continente.

Pentru perioada 2017 – 2018, în agenda iubitorilor de munte figurează două incursiuni importante, pe Kilimanjaro 5.895 m (Africa) și Aconcagua 6.962 m (America de Sud).

ȘTIRI