Un fragment din moaștele Sfântului Apostol Andrei va fi adus pentru închinare la biserica din satul BasarabiReligie

Un fragment din moaștele Sfântului Apostol Andrei va fi adus pentru închinare la biserica din satul Basarabi

       Accesări: 1141

Mare bucurie sufletească într-o parohie ortodoxă din zona Fălticeni. Un fragment din moaștele Sfântului Apostol Andrei va fi adus la biserica din satul Basarabi care poartă hramul închinat apostolului românilor. Odorul, adus de la parohia din Rotunda, urmează să fie întâmpinat joi seara, pe 7 septembrie, în jurul orei 19, de preotul Romică Carp împreună cu enoriașii.

Fragmentul din moaștele sfântului, sărbătorit în ultima zi din noiembrie, nu va rămâne prea mult aici.

Doar o zi și jumătate va poposi în naosul bisericii din Basarabi, comuna Preutești, până vineri, la ora 12, timp în care atât oamenii locului, cât și sătenii din localitățile învecinate sunt bineveniți să se închine aici.

Aducerea odorului se face cu binecuvântarea Î.P.S. Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Este pentru prima dată când părticica este adusă spre închinare în satul Basarabi, al cărui hram se leagă de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, celebrată pe 8 septembrie.

„Dorim să aducem odorul de mare preț întrucât satul și biserica noastră nu au avut până acum această ocazie.”, ne-a spus preotul Carp. „Biserica noastră poartă hramului Sfântului Andrei, iar odorul va fi aici și acum, la Basarabi, deoarece biserica din Rotunda are același hram ca și al nostru, la sfârșit de noiembrie, unde se găsesc permanent. Ne bucură faptul că avem parte de un astfel de eveniment care înseamnă înmulțirea evlaviei credincioșilor către sfinți.”

După Sfânta Liturghie, din vinerea marii sărbători dedicată Maicii Domnului, la parohia Sfântul Andrei va urma un alt eveniment.

Preoții vor oficia un Te Deum, slujbă de mulțumire, pentru cuplurile din Basarabi ce împlinesc 25 și respectiv 50 de ani de căsnicie.

Familiile care celebrează nunta de argint, cât și cele care marchează nunta de aur, vor primi diplome aniversare de la primarul Ion Vasiliu, edilul comunei Preutești.

ȘTIRI