Un eveniment tristLocal

Un eveniment trist

Profesorul și colegul nostru Constantin Popa trece printr-o grea încercare. Și în fața problemelor vieții, adeseori suntem neputincioși. Ambientul familiei își spune cuvântul. Liniștea și statornicia profesorului se raportează direct la liniștea căminului pe care a asigurat-o o veritabilă Junonă.

Or, Adela Popa a fost o veritabilă Junonă. Un stâlp al casei care a adus liniștea necesară profesorului pentru a oficia la catedră și pentru a-și scrie cărțile.

Într-un fel, Adela Popa este coautoarea cărților pentru că a creat climatul necesar desfășurării ritualului didactic și a activităților de ansamblu ale soțului. Un reazem de nădejde ce trece adeseori neobservat.

Nu întâmplător, Adrian Păunescu, omagiind femeia, afirma că aceasta, cu treburile mărunte, săvârșește în viață ocolul Pământului. Ocol pe care l-a făcut și Adela Popa, plecată acum Sus.

Pentru că Adela și Costică Popa au format un cuplu frumos, armonios și solid. Ea a acceptat cu devoțiune rolul de soție, de  mamă, de soră, de prietenă și de copil pentru profesor. O căsnicie bazată pe înțelegere și respect reciproc. O familie de tip clasic, solidă în structura ei intimă.

Și mă minunez, cu toate că începusem să mă obișnuiesc cu gândul absenței sale stradale din ultima vreme. Oare nu va mai trece cu sacoșa plină de bunătăți proaspete pentru a duce elixirul vieții profesorului? Se vede că nu. Dorința e una, realitatea e alta.

Dumnezeu s-o odihnească pe neodihnita Adela Popa și să-i aducă liniște profesorului Constantin Popa.

ȘTIRI