Un elev de 16 ani din Horodniceni s-a spânzurat din dragoste: Medicii și ambulanțierii fălticeneni au reușit să-l readucă la viațăActualitate

Un elev de 16 ani din Horodniceni s-a spânzurat din dragoste: Medicii și ambulanțierii fălticeneni au reușit să-l readucă la viață

       Accesări: 1421

Decepțiile în dragoste pot avea un preț foarte scump. Tânărul L.C. de 16 ani, din Horodniceni, s-a hotărât să-și pună capăt zilelor după ce prietena lui, V.M, de 15 ani, i-a spus că vrea să se despartă de el. Adolescentul, elev la Colegiul ”Vasile Lovinescu” din Fălticeni nu a suportat ideea separării de iubita lui și i-a spus acesteia că se va spânzura dacă vor rupe relația de dragoste.

Cei doi s-au întâlnit în jurul orei 13, pe strada Mihai Eminescu, și au discutat preț de câteva zeci de minute pe banca din fața blocului E5.

Pentru a renunța la ideea despărțirii tânăra de 15 ani, din Mălini, elevă la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” din Fălticeni, primise de la prietenul ei de 16 ani un inel, însă aceasta l-a aruncat. Gestul fetei l-a convins pe adolescentul L.C că relația se apropia de sfârșit.

La despărțire băiatul i-a luat fularul prietenei sale, amenințând din nou că se va spânzura. În urmă cu o săptămână L.C îi spunea prietenei lui că, în cazul destrămării relației lor, el se va arunca în fața unei mașini.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Tentativa de suicid s-a produs la scurt timp, în spatele sălii de sport a Colegiului Tehnic ”Mihai Băcescu”, la nici 5 metri distanță de banca unde au stat cei doi.

Tânărul de 16 ani din Horodniceni și-a făcut din fularul prietenei un ștreang pe care l-a agățat de un suport metalic pentru uscat rufele. Totul se întâmpla la ora 14.00 sub ochii unei femei, locatar în blocul E5, care și-a dat seama că băiatul avea de gând să-și ia zilele. Pentru că nu avea timp să-l salveze ea a aruncat, de la etaj, un cuțit pe fereastră, unui alt vecin care tocmai intra în scara blocului.

Tânărul se spânzurase deja. Locatarul reușise să taie fularul, însă băiatul zăcea fără suflare. Fără să bănuiască faptul că L.C chiar vroia să-și încheie socotelile cu viața, prietena acestuia s-a întors la locul unde s-au despărțit și a rămas îngrozită când l-a revăzut pe acesta.

Două autospeciale ale Ambulanței Fălticeni au sosit rapid la fața locului. Tânărul nu avea puls, fiind în stop cardio-respirator, însă asistenții echipajelor trimise au reușit în scurt timp, prin manevre de resuscitare, să-i repornească inima.

Adolescentul din Horodniceni a ajuns la unitatea de primiri urgențe, din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni, intubat și în comă (Glasgow grad 3).

Medicul Radu Cristian și colegii săi au continuat operațiile de resuscitare până când pulsul i-a revenit aproape de normal. Au fost nevoie de 45 de minute pentru stabilizarea pacientului.

Ulterior, elevul de 16 ani a fost preluat de o ambulanță cu medic de la Suceava și transportat la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou”. El se află acum la Terapie Intensivă. Doctorii afirmă că tânărul s-a ales cu leziuni cerebrale din cauza neoxigenării creierului și urmează să se pronunțe în zilele următoare dacă acestea vor fi sau nu reversibile.

Potrivit ultimelor informații starea tânărului este stabilă, dar în continuare critică. Acesta se află în comă.

ȘTIRI