Un elev de 14 ani din Fălticeni și-a înscenat moartea pe Facebook: Minorul anunța duminică seara că s-a sinucisLocal

Un elev de 14 ani din Fălticeni și-a înscenat moartea pe Facebook: Minorul anunța duminică seara că s-a sinucis

       Accesări: 4672

Farsă macabră ”aruncată” pe rețeaua de socializare. Autorul este un școlar de 14 ani din Fălticeni care, prin intermediul unui alt cont, anunța că s-a sinucis și ar fi lăsat un bilet de adio. El și-a pus pe jar pe familia, rudele, colegii și profesorii după publicarea mesajului șocant pe Facebook.

Totul s-a întâmplat duminica trecută, spre miezul nopții, când elevul G.A.M., din lipsă de ocupație și, probabil, într-un moment când nu era sub supraveghere, s-a gândit să testeze reacțiile emoționale ale colegilor și profesorilor.

Băiatul care s-a întrecut cu gluma avea în spate un plan bine pus la punct.

Ca să pară credibilă, elevul a publicat informația de pe contul unchiului său, G.V., care îl are în îngrijire, în mesaj fiind etichetat și ”sinucigașul”. Postarea a fost făcută în jurul orei 23, când mulți dintre colegi se odihneau. Mai mult decât atât, elevii se află în această perioadă în vacanța intersemestrială.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Condoleanțe familiei care acum poartă doliu în suflet. G.A.M. s-a sinucis în jurul orei 22.45 și a lăsat un bilet pe care scria ”Pentru toți prietenii pe care i-am iubit”, anunța mesajul postat pe Facebook. ”Acestea au fost ultimele lui vorbe. S-a sinucis în scara blocului unde acesta locuia. Dumnezeu să-l ierte!”.

Realitatea erau cu totul alta. În ciuda anunțării celor întâmplate, minorul G.A.M, care învață la o școală gimnazială din Fălticeni, era bine-mersi. El și-a închis telefonul, amplificând și mai mult ideea că și-a pus capăt zilelor.

Elevul ”sinucigaș” are o situație școlară deloc favorabilă la finalul semestrului I, ceea ce i-a făcut pe unii colegi să creadă că acesta ar fi motivul sinuciderii.

Ajuns rapid în centrul atenției, grație cumplitei ”tragedii”, băiatul nu a făcut altceva decât să se joace cu sentimentele și mințile tuturor celor care îl cunoșteau. Diriginta și colegii elevului din Fălticeni nu au mai avut somn toată noaptea, au sunat în stânga și în dreapta, întrebând dacă ceea ce s-a întâmplat este adevărat sau nu. I-au sunat și pe jurnaliști pentru a-i ruga să afle dacă informația se confirmă.

Vestea ”tragediei” a ajuns la primele ore ale dimineții și la urechile directorului școlii care s-a declarat șocat. Au urmat câteva ore de emoție pentru apropiații minorului G.A.M, colegii și profesorii întrebând la Poliție și Spital despre soarta acestuia. După aproape 24 de ore, mesajul privind sinuciderea minorului a fost șters. Colegii au aflat atunci că vestea nu era altceva decât o farsă macabră. Farsă pusă la cale chiar de ”sinucigaș”.

Elevul de 14 ani s-a jucat în tot acest timp cu emoțiile și nervii tuturor. Gluma acestuia a semănat panica și tristețea printre colegi și profesori care nu înțelegeau ce s-a întâmplat. Oamenii au stat în tensiune și au apelat la autorități pentru clarificarea situației.

Directorul școlii s-a arătat uimit și a condamnat gestul fără precedent în rândul elevilor care studiază la școala gimnazială din Fălticeni.

El mai spune că în cadrul orelor se discută frecvent despre efectele negative ale folosirii datelor personale pe internet, despre riscurile care le implică utilizarea modul cum utilizatorii rețelelor sociale pot deveni victime.

Gluma iresponsabilă putea pune în mișcare o armată de oameni pentru un fals, în timp ce într-un alt loc cineva avea nevoie urgentă de ajutor.

anunt-sinucidere-elev-falticeni

ȘTIRI