Un elev cu 10 pe linie de la Școala Gimnazială Leucușești s-a calificat la Olimpiada Națională de Educație TehnologicăEducație

Un elev cu 10 pe linie de la Școala Gimnazială Leucușești s-a calificat la Olimpiada Națională de Educație Tehnologică

       Accesări: 2708

Silitor la școală, cu rezultate bune în competiții. Un elev din satul Leucușești, comuna Preutești, va participa la Olimpiada Națională de Educație Tehnologică după ce și-a adjudecat locul I la etapa județeană. Narcis Axinia s-a impus în fața tuturor concurenților de clasa a VII-a, grație unei medii foarte bune.

Îndrumat de profesoara Marcela Turcu din Fălticeni, elevul a trecut cu brio de fiecare etapă în parte, reușind în acest fel să-și atingă una dintre dorințele sale.

Spre deosebire de alte discipline, la olimpiada de educație tehnologică participanții au avut de susținut două probe, una practică și alta teoretică. Narcis Axinia a încheiat concursul cu nota 9,55, la proba practică fiind notat cu 9,60, iar la cea teoretică cu 9,50.

El s-a calificat la faza națională când a împlinit 14 ani. A fost premiul pe care și l-a făcut cadou chiar de ziua lui.

Acum doi ani a fost pe punctul de a se califica la olimpiada națională, după un loc doi obținut la diferență de numai 0,5 puncte față de primul clasat pe județ. Un rezultat bun a avut și anul trecut, cu un loc IV la aceeași etapă și disciplină.

„Sinceră să fiu, mă așteptam la acest rezultat. Acum doi ani a fost la un pas de olimpiada națională. I-au lipsit 0,5 puncte pentru un loc I.”, ne-a declarat Marcela Turcu. „Mă bucur pentru el, merită să meargă mai departe. S-a pregătit mult, este un copil foarte ambițios, genul de elev care vrea tot timpul să cunoască, să știe mai mult”.

Elev model și cu 10 pe linie în catalog, Narcis Axinia s-a pregătit la educație tehnologică încă de la începutul anului școlar.

Pasionat de cunoaștere și ambițios din fire, interesat deopotrivă de literatură, Narcis a participat cu succes, în anii școlari anteriori, și la „Olimpiada județeană de limba și literatura română pentru copiii din mediul rural”, precum și la concursul județean „Lectura ca abilitate de viață”.

Luna viitoare el va reprezenta în concurs județul Suceava, la secțiunea rezervată elevilor de clasa a șaptea. Din echipaj mai fac parte trei elevi, câștigătorii olimpiadei județene la clasele a V-a, a VI-a și a VIII-a.

Profesoara Marcela Turcu mai spune că pregătirea pentru cel mai important examen al competiției este mai intensă și speră să aibă vești bune după etapa pe țară.

Olimpiada Națională de Educație Tehnologică se va desfășura la București, în perioada 2 – 6 aprilie.

ȘTIRI