Un elev al Școlii Gimnaziale Preutești și-a adjudecat premiul I la Olimpiada Națională de Educație TehnologicăEducație

Un elev al Școlii Gimnaziale Preutești și-a adjudecat premiul I la Olimpiada Națională de Educație Tehnologică

       Accesări: 1967

Un vis împlinit și o bucurie înainte de sărbători. Elevul Narcis Axinia a reușit să câștige primul loc la Olimpiada Națională de Educație Tehnologică și cel mai bun rezultat al lotului județean. Performanța vine în contextul unui șir de reușite pe care le-a bifat în ultimii patru ani la aceeași disciplină.

Narcis Axinia este elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Preutești (structura Leucușești), iar anul trecut izbutea să obțină locul al doilea la același concurs, la o diferență infimă față de primul loc.

Anul acesta s-a ambiționat și mai mult, izbutind să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Olimpiada Națională de Educație Tehnologică s-a desfășurat la Zalău, între 22 și 26 aprilie. La concurs au participat 300 de elevi din toate județele țării.

„Am plecat la olimpiadă cu gândul la reușită. Anul trecut nu s-a putut, pentru că unii au fost avantajați, dar anul acesta mi-am propus și am reușit să iau locul întâi.”, ne-a declarat Narcis Axinia. „Doamna profesoară Marcela m-a susținut și m-a ajutat foarte mult.”

Îndrumat și pregătit de profesoara Marcela Turcu din Fălticeni, elevul din satul Leucușești a bifat cel mai mare punctaj și singurul premiu I din lotul de 14 elevi al județului Suceava.

Elevul olimpic s-a pregătit pentru toate etapele competiției încă de la începutul noului an școlar. Narcis spune că și-a împlinit un vis cu acest loc întâi la faza pe țară, obținut la categoria claselor a opta.

Anul trecut, el termina olimpiada națională pe locul II, la o distanță infimă de locul I.

„Narcis a dovedit, din nou, că este un elev foarte bun. A fost sârguincios și mai determinat, de asta a și reușit.”, consideră profesoara Marcela Turcu. „Am doar cuvinte de laudă pentru el. Și-a dorit foarte mult locul I și, în final, l-a obținut. Pentru olimpiadă a avut de parcurs toată materia.”

Subiectele olimpiadei nu au fost deloc ușoare chiar și pentru cei mai buni dintre cei mai buni.

La proba scrisă au fost trei exerciții diferite, iar la cea practică elevii au avut de construit macheta unui cartier urban alimentat electric și termic de la două centrale pe energie neconvențională.

Narcis Axinia a obținut 93 de puncte la proba scrisă și 96 la cea practică.

Media obținută este, de asemenea, una dintre cele mai mari la nivelul Olimpiadei Naționale de Educație Tehnologică.

Elevul olimpic dedică această reușită părinților lui.

Plin de modestie, Narcis Axinia spune că meritul pentru excelentul rezultat aparține profesoarei Marcela Turcu.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI