Un elev al Școlii „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni va participa la Olimpiada Națională de Religie OrtodoxăEducație

Un elev al Școlii „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni va participa la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă

S-a calificat în premieră la o competiție națională. Emilian Vasilache, de la Școala „Alexandru Ioan Cuza”, este singurul reprezentant din Fălticeni care va participa la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă. El a a reușit să obțină cea mai mare notă la etapa județeană, în cadrul competiției rezervate elevilor de clasa a opta.

Îndrumat de profesoara Adelina Haidău, elevul a primit nota 9,80.

Peste 400 de elevi au participat la etapa judeţeană, desfășurată pe 18 martie la Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Profesoara susține că Emilian și-a dorit foarte mult să participe la această olimpiadă, pentru simplul faptul că iubește Ortodoxia și este aproape de Biserică.

„Mă bucur mult pentru reușita lui Emilian un băiat bun, educat și silitor. Am muncit mult împreună pentru acest rezultat.”, ne-a declarat Adelina Haidău. „Acum ne pregătim pentru faza națională care se va desfășura peste o lună de zile. Sperăm să venim cu vești bune de la competiție.”

În cadrul etapei județene, alți patru elevi ai Școlii „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni, îndrumați de profesoara Haidău, au obținut rezultate remarcabile: Alexandra Blanariu (premiul I) – clasa a VI-a, Sergiu Bughiu (premiul I) – clasa a VI-a, David Dumitrean (premiul II) – clasa a VI-a, și Roberto Alupoaicei – (premiul II) – clasa a VII-a.

Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă se va desfășura între 24 și 28 la Craiova.

Lotul județului Suceava este alcătuit din șase elevi.

Alături de Emilian Vasilache vor participa la etapa pe țară Ionuţ Baciu (clasa a VII-a) de la Şcoala Gimnazială Nr. 2 din Vatra Dornei, Simona Grigorean (clasa a IX-a), Ancuţa Ţigănescu (clasa a X-a) şi Cristina Burgheua (clasa a XII-a), de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi și Teodora Ieţcu (clasa a XI-a) de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Facebook Comments

ȘTIRI