Un elev al Colegiului „Vasile Lovinescu” din Fălticeni s-a aflat pe podiumul Olimpiadei Naționale de MecanicăEducație

Un elev al Colegiului „Vasile Lovinescu” din Fălticeni s-a aflat pe podiumul Olimpiadei Naționale de Mecanică

       Accesări: 1810

Încă un rezultat frumos pentru școala fălticeneană. Un elev al Colegiului „Vasile Lovinescu” s-a numărat printre premianții Olimpiadei Naționale de Mecanică de anul acesta. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 22-26 aprilie, la Slatina, în județul Olt.

Liviu Conicov a reprezentat colegiul din Fălticeni, reușind să încheie olimpiada pe locul al treilea.

Acesta a concurat alături de alți 54 elevi din toată țara, câștigători ai fazelor județene ale olimpiadei.

„Sunt fericit că am avut prilejul să particip la o astfel de competiție.”, ne-a declarat Liviu. „Am cunoscut și alți elevi pasionați de acest domeniu. A fost o experiență frumoasă și sunt mulțumit că efortul depus s-a concretizat în acest premiu.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori
Elev Liviu Conicov

Originar din Republica Moldova, elevul a obținut la proba scrisă 94 puncte, iar la proba practică 97 puncte. Cu media finală de 95,55 puncte, acesta s-a clasat pe locul trei.

Liviu Conicov s-a aflat la doar 0,05 puncte de locul doi.

Elevii au avut de rezolvat o probă scrisă teoretică și o probă practică la care au avut de efectuat măsurarea unor mărimi tehnice specifice proceselor industriale și au realizat și cotat desene de execuție pentru diferite piese cu ajutorul programului AutoCAD.

Aflat la prima participare la o olimpiadă națională, reprezentantul Colegiului „Vasile Lovinescu” a fost îndrumat și pregătit de profesorul inginer Florin Ciocîrlan și profesorul Florin Păstrăvanu.

„A fost o competiție echilibrată la care au participat cei mai buni elevi–mecanici din toată țara.”, a declarat declarat profesorul Florin Ciocîrlan, cel care a însoțit lotul județean la această olimpiadă. „Numărul mare de participanți ne arată că învățământul profesional și tehnic din România se bucură de un interes în continuă creștere, și de o mai mare implicare a partenerilor agenți economici care au nevoie de specialiști bine informați și pregătiți care să-și cunoască meseriile în care se pregătesc. Îl felicităm pe Liviu pentru acest rezultat deosebit.”

Olimpiadei Națională de Mecanică s-a desfășurat cu sprijinul mai multor companii de pe platforma industrială a orașului Slatinei care au sponsorizat consistent organizarea competiției dar și fondul de premiere.

Partenerii competiției au fost Consiliul Județean, Primăria Slatina, Prefectura Olt, Facultatea de Mecanică de la Craiova și mai multe unități de învățământ cu profil tehnologic din Slatina.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI