Un ecograf ultramodern 4D intră în dotarea Maternității FălticeniActualitate

Un ecograf ultramodern 4D intră în dotarea Maternității Fălticeni

       Accesări: 2233

Cele mai noi apariții tehnice din domeniul medical încep să fie disponibile la Fălticeni. Una din secțiile Maternității dispune acum de un ecograf multidisciplinar care întregește lista echipamentelor de top pentru sistemul sanitar local. Beneficiare sunt pacientele internate cu diverse probleme sau care se află sub observație la Secția Obstetrică-Ginecologie.

La sfârșitul anului trecut, un pachet consistent de aparatură medicală de ultimă generație intra în dotarea Spitalului Municipal, după alocare unor fonduri importante de la Primăria Fălticeni dar și Ministerul Sănătății

Noul aparat ultramodern face parte din ultima generație de ecografe Evoluson lansate de producătorul american General Electric.

Acesta dispune de tehnologii necesare la diagnosticarea precisă, vizualizarea și depistarea anomaliilor fetale aflate în fază incipientă, dar și unei largi categorii de afecțiuni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Acesta permite vizualizarea, încă din primul trimestru de viață, a unor detalii ale fătului care nu pot fi obținute cu alte echipamente 3D/4D.

Rezoluția de înaltă calitate permite obținerea unor imagini ale inimii fetale, când fătul are dimensiunile unui deget. Ecograful detectează anomalii fetale mai devreme decât orice alt ecograf, întrucât pot fi obținute informații volumetrice chiar și despre cele mai mici structuri anatomice.

”Aparatul poate efectua o gamă largă de examinări. Este dedicat în primul rând examinărilor obstetricale și ginecologice.”, explică medicul specialist Usruf Wajdy. ”Noul ecograf ne ajută să creștem calitatea actului medical, fiind de un real folos doctorilor pentru o diagnosticare foarte precisă a afecțiunilor și malformațiilor”.

Datorită tehnologiilor avansate care le încorporează ecograful Voluson are aplicații multiple. Pe lângă obstetrică ginecologie, pot fi efectuate ecografii pentru diagnosticarea oricărei patologii abdominale, musculoscheletale, urologice, transcraniene, pediatrice.

Ecograful 4D din dotarea Maternității Fălticeni poate măsura volumul tumorilor, localizează topografic tumora în raport cu celelalte structuri din vecinătate. Cu ajutorul unor sonde revizuite și sistemului de operare se pot obține imagini mai detaliate și clare care ajută în special la detectarea anomaliilor fetale și creșterea acurateții diagnostice.

Medicul specialist Usruf Wajdy afirmă că prin această nouă achiziție se confirmă grija și respectul față de sănătatea populației și zonei adiacente deservite de Spitalul Municipal Fălticeni.

ȘTIRI