Un deceniu de continuitate în Fălticeni – Concertul caritabil “Dăruim din suflet”Local

Un deceniu de continuitate în Fălticeni – Concertul caritabil “Dăruim din suflet”

       Accesări: 678

Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” și Școala Gimnazială “Ion Irimescu” au organizat vineri, 9 decembrie 2016, a zecea ediție a Concertului caritabil de colinde “Dăruim din suflet”.

Partenerii au pus în scenă un spectacol deosebit, demn de aniversarea unui deceniu de continuitate a unui eveniment mult așteptat în preajma sărbătorilor de iarnă.

S-au prezentat în fața unui public numeros: Corul Colegiului Tehnic “Mihai Băcescu”, Corul Protopopiatului Fălticeni, Grupul “Balada” din Fălticeni pregătit de profesor interpret Maria Tanasă, Corala “Leon Băncilă” din Fălticeni, Grupul Psaltic THEOPHILOS de la Colegiul Național “Nicu Gane”, Corul Seminarului Teologic “Veniamin Costachi” din Neamț și Grupul Psaltic ANASTASIOS din Târgu Mureș.

În această seară minunată ne îndreptăm inimile și aducem mulțumirile noastre tuturor celor care ne-au fost alături, într-un fel saul altul, în acești zece ani. Scopul nostru prin organizarea acestui eveniment caritabil a fost și va fi de a sădi în sufletele copiilor noștri dragostea și grija față de cei de lângă noi. Vă urmă să aveți sărbători fericite, cu bucurie, cu sănătate, cu împliniri în tot ceea ce vă propuneți”, a declarat prof. Maria Peiu, coordonator din partea Colegiului Tehnic “Mihai Băcescu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“A dărui din suflet este necesar. Întotdeauna suntem buni, suntem copleșiți însă de munca zilnică și iată că, în luna decembrie, odată cu sărbătorile care se apropie, putem fi mai buni. Adunându-ne  eforturile, alături de colegii noștri din parteneriat, iată că ne întâlnim pentru a zecea oară. Vă mulțumesc pentru efort. Suntem înconjurați de dragoste, trebuie să fim mai buni și vă spun din suflet haideți să ne iubim și să dăruim!”, a transmis din partea conducerii CT “Mihai Băcescu”, prof. Mariana Țuca (director adjunct).

Este o seară deosebită. Se împlinesc 10 ani de când a debutat acest proiect. Am fost martori la nașterea lui și am văzut cum a crescut în acest timp. Putem spune că acum merge singur, pe picioarele lui, dar nu ar fi putut să facă asa dacă n-ar fi fost alături oameni de suflet, care pe lângă grijile zilnice se gândesc și la ceilalți semeni care în anumite momente au nevoie și de sprijinul nostru”, a decarat prof. Costică Parfeni, director al Școlii Gimnaziale “Ion Irimescu”.

Despre începuturile acestui concert caritabil a vorbit și Ecaterina Simion, fostă elevă a Colegiului Tehnic “Mihai Băcescu”: “Totul a fost un vis la început. Acum zece ani eram o adolescentă în clasa a X-a și împreună cu prietenele mele de atunci și de acum stăteam și ne gândeam ce ar fi să facem ceva, de fapt altceva în afară de școală. Și astfel am ajuns la ideea de a organiza împreună un spectacol caritabil. Cea care a fost alături de noi în toți acești ani, care a crezut în visul nostru, a fost doamna profesoară Maria Peiu. Vreau să le transmit tinerilor, adolescenților, că atuncți când visați, atunci când vă doriți ceva, este foarte important să credeți în visul vostru pentru că se împlinește. A dărui nu înseamnă doar a da bani, a dărui înseamnă a da zâmbete, a da gânduri bune, a da din timpul nostru celor care nu ne cer nimic, pentru că sunt mulți care ne cer ceva, dar cei care nu ne cer nimic sunt poate și mai mulți iar cei care nu cer nimic de fapt ei sunt cei care se bucură cu adevărat”

Din partea Protopopiatului Fălticeni, preotul protopop Adrian Dulgheriu a vorbit asistenței despre însemnătatea Crăciunului.
”Noi, toți care suntem aici, reușim să fim niște mărturisitori ai întrupării lui Hristos, mărturisitori ai nașterii lui Isus Hristos. Aceasta este bucuria, că reușim să trecem peste acele luminițe, peste brad, peste daruri, și ne bucurăm să-l mărturisim pe Hristos prin colinde. Noi, preoții, ne bucurăm că suntem împreună cu dumneavoastră și vă vestim, nu doar de la sfântul altar, ci și de pe această scenă, Nașterea Mântuitorului Isus Hristos.”

Programul de colinde va fi prezentat integral în perioada premergătoare Crăciunului. 

ȘTIRI