Un chimist din Fălticeni scoate pe piață vinul și țuica fără alcool: Gama noilor produse se va numi Evrika!1 Aprilie

Un chimist din Fălticeni scoate pe piață vinul și țuica fără alcool: Gama noilor produse se va numi Evrika!

       Accesări: 3671

Vești bune pentru conducătorii auto care obișnuiesc să bea și să urce la volan. Un chimist din Fălticeni deține rețeta cu ajutorul căreia poate produce sau transforma diverse licori bahice în băuturi fără alcool. Dacă pentru bere există deja sortimente dedicate, începând de acum vinul și tuica vor avea propria gamă de produse nealcoolizate.

Formula magică este deținută de Dorel Pamfil cel care susține că cercetările în domeniu le-a început de la Revoluție. Ani de zile a căutat rețeta băuturii ideale la care visează orice șofer prieten cu paharul.

Îngrijorat că, uneori și el se urcă băut la volan, dar mai ales de numărul ridicat al accidentelor provocate de șoferii băuți, chimistul fălticenean și-a pus întrega experiență în slujba dezvoltării unui sortiment fără alcool care să potolească setea șoferilor.

El afirmă că a încercat diverse rețete, dar și procese chimice, însă nimic nu i-a reușit până de curând. Cercetătorul venea de la un eveniment când, din greșeală, s-au amestecat extractele unor plante suculente cu vin și respectiv țuică. Rezultatul a fost surprinzător!

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Reacțiile din interiorul melanjului „topesc” imediat alcoolul fără a dilua culoarea, mirosul și aroma originală.

Uluit de descoperirea făcută, Dorel Pamfil a exclamat precum Arhimede: Evrika! Evrika! (Am găsit). Peste probele de băuturi alcoolice el a turnat un gel reparator, cicatrizant și hidratant pe care soția acestuia le folosește în dieta zilnică.

„Am descoperit din greșeală rețeta care scoate alcoolul din vin sau țuică. Veneam de la o nuntă, nu eram foarte treaz, iar în laboratorul unde lucrez am scăpat fără vreau un gel dintr-o plantă cunoscută, folosită în fitoterapie, peste probele de băuturi alcoolice. Ingredientul natural „omoară” alcoolul.”, ne-a declarat chimistul. „La aceasta am adăugat extracte de liane, sâmburi de floarea soarelui și chimen. Apoi am turnat câteva condimente tari. Știți cum se spune: Cui pe cui se scoate!”

Vinul și țuica fără alcool se vor găsi pe piață sub denumirea Evrika!, iar sloganul de pe etichetă va fi „Bei și devii mai treaz”.

Rețeta secretă va fi produsă în masă de fiul acestuia, Fănel Pamfil, care deține o linie de producție în județul Suceava.

Vinul și țuica fără alcool vor putea fi folosite ca remedii terapeutice, având în compoziția lor ingrediente ale unor plante naturale.

Chimistul din Fălticeni susține că Evrika! este un antidot ideal la starea de mahmureală sau în cazul unei intoxicații etilice acute, așa că șoferii îl vor putea folosi cu toată încrederea.

Dorel Pamfil mai spune că rețeta lui este aplicabilă și pe alte băuturi alcoolice. Așa că va scoate pe piață și sortimente de rom, vermut, whisky și vinars fără alcool. În ceea ce privește tarifele, acestea vor fi pentru toate buzunarele. Vor exista și versiuni premium destinate exportului.

În dorința de a descuraja patima de alcool, firma producătoare va oferi gratis două până la cinci navete, din orice sortiment fără alcool, șoferilor aflați la dezalcoolizare.

Evrika! va fi lansat luna viitoare, mai întâi în baruri, cluburi și restaurante pentru a diminua pofta de alcool a șoferilor. Din toamnă va fi livrată și în magazine.

Chimistul Dorel Pamfil recunoaște că în proiectul său există, din nefericire, un mare eșec. Rețeta acestuia nu dă roade pe țuica de Rădășeni căreia, sub nici o formă, nu i se poate scoate alcoolul.

ȘTIRI