Un căruțaș și un pieton implicați în evenimente rutiere la DolhascaRural

Un căruțaș și un pieton implicați în evenimente rutiere la Dolhasca

       Accesări: 550

În cursul zilei de luni, 5 martie, în orașul Dolhasca au avut loc două accidente rutiere.

La ora 07.10, în timp ce conducea o căruță pe uliţa „la Bunduc Cătălin”, ajuns la intersecția nedirijată cu DJ 208, un localnic, în vârstă de 44 de ani, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus de un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din aceeași localitate, care circula pe drumul prioritar, intrând în coliziune cu acesta.

Din accident, a rezultat rănirea ușoară a căruțașului.

Cei doi conducători de vehicule au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind  negative, după care, la spital,  li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

                Seara, la ora 18.30, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208S, un localnic, în vârstă de 35 de ani, a surprins și accidentat un bărbat, în vârstă de 42 de ani. Acesta din urmă se deplasa, în calitate de pieton, pe partea carosabilă.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ,  după care, la spital,  i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pietonul prezenta halenă alcoolică, dar nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul rănit a fost transportat, în jurul orei 21, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, fiind diagnosticat cu fractură cominutivă la gamba dreaptă, și a fost internat pe secția de ortopedie.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, vinovat de producerea accidentului se face pietonul care se deplasa pe partea carosabilă, sub influența băuturilor alcoolice și fără a fi echipat cu îmbrăcăminte cu elemente fluorescent reflectorizante.

În ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale urmând să fie stabilită vinovăția celor implicați în evenimentele rutiere.

ȘTIRI