Un canal de apă pluvială de pe Sucevei face probleme: Autoturism blocat în drum după ce i-a sărit roataActualitate

Un canal de apă pluvială de pe Sucevei face probleme: Autoturism blocat în drum după ce i-a sărit roata

       Accesări: 1750

Ghinionul apare atunci când te aștepți mai puțin. Un șofer din municipiul Iași și-a întreput călătoria cu mașina la Fălticeni după ce a intrat într-un canal, care s-a adâncit aproximativ 10 – 15 centimetri, pe marginea străzii Sucevei. Roata din dreapta punții spate s-a desprins pur și simplu și a rămas pe asfalt.

După acest episod, autoturismul s-a mai deplasat doar 1 metru, capacul tamburului fiind smuls de pe axul roții.

Incidentul s-a petrecut azi dimineață.

Șoferul, în vârstă de 35 de ani, susține că se deplasa cu viteză regulamentară și că a simțit cum roata s-a lovit în canalul deteriorat, după care s-a oprit brusc. El se îndrepta cu soția lui, spre Suceava, pentru rezolvarea unor probleme personale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ieșeanul și-a cumpărat mașina, un Volkswagen Golf fabricat în 1995, în urmă cu numai o săptămână. El spune că mașina a fost verificată în service unde i s-a dat garanția de bună funcționare.

Autovehiculul a rămăs în drum timp de trei ore, până când mecanicul unității de reparații auto s-a deplasat la fața locului, unde a verificat și reparat mașina, roata desprinsă fiind așezată înapoi.

Șoferul din Iași și-a reluat călătoria după ce mecanicul firmei din Iași l-a asigurat că totul este bine.

Probeleme pentru trafic

Canalul pentru scurgerea apei pluviale este afundat 10 – 15 centrimetri în pământ, iar în jurul acestuia sunt ieșite elementele din fier beton. Acesta nu este singurul loc cu probleme de pe strada Sucevei. Peste drum, la nici 50 de metri, un alt canal de scurgere al apei pluviale, este exact în aceeași situație.

Lucrarea, făcută în urmă cu doi ani, dă semne de „oboseală”. Gura pentru scurgerea apei de ploaie s-a lăsat câțiva centimetri sub nivelul străzii.

Mai sunt și alte probleme

Un tur al străzii Sucevei ne-a făcut să descoperim și alte probleme. La intersecția străzilor Sucevei cu Sergent Sava, pe banda 1 de mers, pe sensul spre Fălticeni, capacul unui canal, realizat dintr-un material cauciucat, este aproape pe jumătate măcinat.

Ceva mai sus, un alt canal de scurgere nu mai este așezat în plan drept, pe aceeași linie cu șoseaua. Aici s-au făcut îmbunătățiri anul trecut, iar acum zona este semnalizată.

Perimetrul din dreptul mai multor canale pentru scurgerea apei pluviale esteplin de fisuri și dă semne că se va lăsa tot mai jos.

Covorul asfaltic își pierde consistența

Nici asfaltul nu este lipsit de probleme. Dacă pe unele porțiuni se întâlnesc ușoare denivelări, pe alte segmente de drum asfaltul începe deja să dispară. În dreptul Secției Drumuri Naționale, la numărul 12, covorul astfaltic este deja deteriorat.

Același lucru, dar la o dimensiune mult mai mare, se poate observa la trecerea de pietoni de lângă Ocolul Silvic și, altă denivelare, lângă sensul giratoriu, pe calea de acces spre aceeași instituție.

Lucrarea este încă în garanție

Jurnaliștii cotidianului Cronica de Fălticeni au contactat-o pe Viorica Timofti, unul din reprezentanții firmei Transporturi Auto Botoșani, executantul lucrării de asfaltare. Ea ne-a comunicat telefonic faptul că lucrarea este în garanție și că situațiile de față vor fi discutate cu autoritățile locale în vederea soluționării problemelor.

Inginerul Viorica Timofti susține că doar câteva guri de canalizare și de scurgere, aproximativ 30, au fost montate de firma botoșăneană, restul fiind realizate de 3T Construct, operator economic aflat acum în insolvență.

Cele două canale pentru preluarea apei de ploaie, de pe strada Sucevei, care sunt deteriorate, au în dreptul lor marcaje reflectorizante, pentru a nu crea probleme până la remedierea acestora.

Canale de ape pluviale adâncite

Realizate în urmă cu ani buni, sistemele de colectare a apei pluviale, de pe alte străzi din municipiu, au aceeași problemă.

Pentru că nu au mai fost ridicate la cotă, sau sunt deteriorate, acestea pot provoca neplăceri șoferilor.

În Piața Mihail Sadoveanu, lângă fântâna arteziană, în drept cu Biserica Adormirii, și vizavi de agenția Loto, găsim două sisteme de scurgere care nu sunt poziționate la nivel cu carosabilul.

Cazuri similare mai sunt pe străzile Ana Ipătescu și Nicolae Beldiceanu.

La intersecția străzilor Nicu Gane cu Ana Ipătescu, unui canal de scurgere i s-au rupt elementele din fier, astfel încât acesta poate crea probleme anvelopelor mașinii.

ȘTIRI