Un bătrân a murit în somn după ce plapuma cu care era învelit a ars mocnitRural

Un bătrân a murit în somn după ce plapuma cu care era învelit a ars mocnit

       Accesări: 570

Pompierii militari de la Garda de Intervenţie Solca, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Arbore au intervenit, nopatea trecută, cu trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinţa unui bărbat din satul Bodnăreni, comuna Arbore.

La sosirea pompierilor ardeau mocnit obiecte de mobilier şi materiale textile dintr-o cameră, cu degajări mari de fum şi gaze toxice. Proprietarul, în vârstă de 92 de ani, a fost evacuat de către pompierii voluntari. Din nefericire, acesta era decedat.

Militarii au lichidat restul focarelor şi au ventilat şi au evacuat fumul care s-a răspândit în toată locuinţa. Au ars un pat şi lenjeria de pe acesta şi s-au degradat pereţii şi tavanul dormitorului, precum şi bunuri casnice.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de soba cu acumulare de căldură nesupravegheată. Se pare că proprietarul, în timp ce dormea în patul poziţionat lângă sobă, s-a mişcat, iar un capăt de plapumă a ajuns pe plita încinsă, provocând incendiul care a ars mocnit şi cu degajări mari de monoxid de carbon.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI