Un bărbat din Vulturești s-a ales cu dosar penal pentru două infracțiuni rutiereRural

Un bărbat din Vulturești s-a ales cu dosar penal pentru două infracțiuni rutiere

       Accesări: 1743

Cel aflat în această situație este un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din comuna Vulturești.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 1 septembrie, la ora 00.25, lucrătorii Secției 8 Poliție Rurală Adâncata l-au oprit în trafic, pe un drum comunal din comuna Adâncata, în timp ce conducea un moped.

La solicitarea polițiștilor de a prezenta permisul de conducere, bărbatul a arătat un permis de conducere provizoriu emis de autorităţile din Marea Britanie, document care nu este valabil pe teritoriul României. 

În bazele de date naționale bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

La fel de gravă a fost și constatarea faptului că bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul mopedului a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI