Victimă colaterală după cutremurul din Italia: Un bărbat din Râșca și-a găsit sfârșitul în propria mașinăActualitate

Victimă colaterală după cutremurul din Italia: Un bărbat din Râșca și-a găsit sfârșitul în propria mașină

       Accesări: 2416

După cutremurul care a avut loc duminică în Italia, un român a fost găsit mort într-o mașină, cauza decesului urmând a fi stabilită. Vestea tragică a fost confirmată la București de Ministerul Afacerilor Externe. Moartea bărbatului în vârstă de 56 de ani, originar din Râșca, județul Suceava, a survenit la o zi după cutremur, în dimineața zilei de luni, 31 octombrie.

Bărbatul era rezident în Italia și lucra la o fermă zootehnică. Detaliile despre acest caz au fost relatate de presa italiană și de ziarul de limba română “Emigrantul”.

Potrivit familiei, omul s-a speriat de ceea ce s-a întâmplat duminică și a hotărât să-și petreacă noaptea de duminică spre luni în mașină, alături de fratele său. Rudele au mai precizat pentru presa din Italia că bărbatul nu suferea de boli cardiace.

Membrii familiei trec printr-o perioadă dificilă din punct de vedere material, după ce cutremurele din în ultima perioadă au afectat serios zona în care locuiau și își desfășurau activitatea.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cutremurul din dimineța zilei de duminică a avut o magnitudine de 6,5 pe scara Richter si a avut epicentrul la sud-est de Perugia.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României la Roma s-a autosesizat și a făcut demersuri pe lângă autoritățile italiene cu privire la decesul cetățeanului român, care a survenit în cursul dimineții de luni, la 24 de ore după producerea seismului. Cauza decesului urmează a fi stabilită în perioada următoare. Ambasada României la Roma este în contact cu familia cetățeanului român, fiind pregătită să acorde asistență în vederea repatrierii.

Din verificările efectuate până la momentul actual, nu există cetățeni români spitalizați în urma cutremurului.

O mare parte dintre cetățenii români care și-au pierdut locuințele în urma cutremurului din 30 octombrie 2016 au fost transferați în hotelurile din zona lacului Trasimeno (regiunea Umbria). Misiunea diplomatică de la Roma este în legătură cu autoritățile locale pentru a afla informații cu privire la cetățenii români rămași fără adăpost, precum și locațiile exacte unde au fost mutați.

Doi cetățeni români din zonele calamitate au solicitat sprijin pentru repatriere, aceştia urmând să se deplaseze în România în perioada imediat următoare. Alți doi cetățeni români care ceruseră sprijin pentru repatriere se aflau luni în drum spre România.

ȘTIRI