Un bărbat din Liteni a murit din cauza gripei. Decesul a fost confirmat de DSP SuceavaActualitate

Un bărbat din Liteni a murit din cauza gripei. Decesul a fost confirmat de DSP Suceava

       Accesări: 512

Gripa face victime și în această iarnă.

Un octogenar din Liteni a murit în urmă cu câteva zile din cauza virului gripal AH3N2. Decesul a fost confirmat astăzi de directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Cătălina Zorescu.

Pacientul a murit în ziua în care a fost internat în spital, pe data de 11 ianuarie, cu o complicație a unei pneumonii. Existența virusului gripal a fost constatată în urma analizelor de laborator.

Oficialul DSP Suceava a explicat că pacientul, în vârstă de 85 de ani, suferea de afecțiuni cardiace și diabet, iar în istoricul medical figura și un accident vascular cerebral. În plus, bărbatul nu a fost vaccinat împotriva gripei.

 

Ultima raportare statistică privind incidența virozelor respiratorii în județul Suceava, pentru perioada 9-15 ianuarie, arată o creștere a numărului persoanelor care s-au prezentat la medic cu diverse probleme respiratorii.

Potrivit DSP Suceava, în intervalul meționat, 21 de persoane au prezentat afecțiuni clinice compatibile cu gripa.

Alte 3345 de persoane au prezentat afecțiuni ale căilor respiratorii superioare, iar 867 de persoane pneumopatii acute. Copiii și bătrânii au fost cei mai afectați de bolile specifice sezonului rece.

În total, 235 de pacienți au fost internați pentru a primi tratamentul medical de care aveau nevoie.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI