Pasagerul cu numărul 300.000 pe Aeroportul Internațional Suceava este un localnic din comuna Cornu LunciiLocal

Pasagerul cu numărul 300.000 pe Aeroportul Internațional Suceava este un localnic din comuna Cornu Luncii

       Accesări: 1700

Trafic în creștere pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”. Tot mai mulți suceveni aleg călătoriile cu avionul spre destinațiile operate pe rutele interne și externe. Numărul celor care anul acesta utilizat liniile de zbor este cu 33% mai mare comparativ cu anul 2017.

În primele zece luni ale acestui an s-a înregistrat un număr de 300.000 de pasageri.

Duminica, 28 noiembrie, a fost atinsă cifra menționată care reprezintă un nou record pentru traficul de pasageri înregistrat pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Pasagerul cu numărul 300.000 din acest an este un Gelu Ilisei din comuna Cornu Luncii. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a călătorit spre Roma (Ciampino).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Suceveanul a fost premiat de conducerea aeroportului și a județului cu o diplomă, un album şi o traistă bucovineană.

Gelu Ilisei lucrează în Italia în domeniul piscicol, este căsătorit, are un copil şi călătoreşte des spre Roma de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava.

În ceea ce privește traficul de pasageri ce va fi înregistrat până la finele anului, șeful administrației județene s-a arătat optimist. Gheorghe Flutur crede că pe Aeroportul Suceava ar putea fi atinsă borna 350.000.

„În acest moment putem spune că vom depăşi traficul de pasageri prognozat pentru acest an. Mai exact, de 330.000 de pasageri.”, afirmă Gheorghe Flutur. „Suntem încrezători că la sfârşitul anului vom înregistra un număr de pasageri procesaţi în jurul cifrei de 350.000.”

Creșterea este circa 33% faţă de anul 2017 şi de peste 6 ori faţă de 2016. Acesta are loc pe fondul gradului de încărcare foarte bun al avioanelor, dar și al solicitărilor către destinațiile externe.

În prezent, pe Aeroportul Internațional Suceava sunt operate curse aeriene regulate către patru destinații internaționale: Londra, Roma, Milano, Bologna. La acestea se adaugă zborurile interne, zilnice, Suceava – București și retur, cât și cele sezoniere spre destinații de vacanță din Grecia (Zakynthos) și Turcia (Antalya și Bodrum).

ȘTIRI