Un autoturism cu 5 maici de la Mănăstirea Cămârzani s-a izbit într-un stâlp: La intrarea în Fălticeni șoferița adormise la volan

Le-a ”urmărit” ceasul cel rău. Câteva maici de la Mănăstirea Cămârzani au avut parte de momente de coșmar după ce automobilul în care se aflau, un Daewoo Matiz, s-a izbit violent într-un stâlp din beton destinat iluminatului public. Accidentul s-a petrecut la ora 14.20 pe strada Sucevei, înainte de intrarea pe podul peste Șomuz.

Maicile veneau de la Suceava și se îndreptau spre sfântul locaș. La intrarea în Fălticeni, șoferița, și ea maică la Mănăstirea din satul Cămârzani, comuna Vadu Moldovei, a adormit la volan după care autoturismul s-a dus direct în stâlp.

Vehiculul a suferit avarii serioase la partea frontală. În urma impactului, un incendiu s-a produs la motorul mașinii, propagându-se spre interior. Pompierii de la Detașamentul Fălticeni au intervenit pentru stingerea incendiului, reușind să-l lichideze rapid. La fața locului s-a deplasat și echipajul pentru descarcerare.

Din fericire nu sunt persoane decedate. Două echipaje ale Ambulanței și SMURD Fălticeni au transportat victimele la spital.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Șoferița de 49 de ani, Viorica Diaconu, a scăpat ca prin minune. În schimb celelalte patru ocupante ale mașinii, Livia Nistor (29 ani), Gabi Cozma (43 ani), Viorica Luchian (43 ani) și Angela Covașă (48 ani) au suferit contuzii la nivelul mâinilor, genunchiului, toracelui și capului. Monahiile au primit îngrijiri medicale la Spitalul Municipal Fălticeni.

Cea mai gravă afecțiune s-a constatat la pasagera din dreapta față, monahia Gabi Cozma, ea fiind diagnosticată cu fractură de pomete. Aceasta urma să fie transferată la Spitalul Județean de Urgență din Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, conducătoarea auto nu consumase băuturi alcoolice, rezultatul pe alcooltest fiind zero. Ea s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI