Un autotren încărcat cu biomasă s-a răsturnat pe varianta de trafic greu din municipiul FălticeniActualitate

Un autotren încărcat cu biomasă s-a răsturnat pe varianta de trafic greu din municipiul Fălticeni

       Accesări: 5457

Transport cu ghinion pentru un șofer profesionist. Un bărbat din Toplița s-a răsturnat în această după-amiază cu autotrenul pe care în conducea pe raza municipiului Fălticeni. Vehiculul era încărcat cu resturi organice forestiere și se îndrepta spre Suceava unde urma să livreze încărcătura la centrala de cogenerare Bioenergy.

Într-un viraj la stânga, vehiculul trăgător a intrat în balans și s-a răsturnat pe partea dreaptă.

Incidentul s-a petrecut pe strada 13 Decembrie la intersecția cu strada Dogari, în zona depozitului de materiale de construcții Haiducul.

Chiar dacă remorca a rămas pe roți, camionul a lovit în mers peretele și tâmplăria unui magazin de piese auto. Geamurile și tâmplăria unității comerciale au fost dislocate și distruse. Cabina autotrenului s-a „lipit” de un brad și de gardul unei gospodării învecintate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Șoferul era singur în mașină și s-a ales doar cu câteva zgârieturi.

Cabina și bena față s-au răsturnat pe trotuar și, din fericire, atunci nu se aflau persoane pe trotuar care nu ar fi avut nici o șansă să scape dacă erau lovite de autotren. La un metru de bena autotrenului se afla sistemul de alimentare cu gaz metan unde sunt racordați riveranii.

Începând cu ora 14, două echipaje ale Poliției Locale au dirijat traficul rutier în zonă. Două ore mai târziu, firma care deține autotrenul înmatriculat în județul Harghita a adus o macara pentru ridicarea vehiculul de tonaj greu.

Pompierii Detașamentului din Fălticeni au intervenit la fața locului cu un echipaj. Aceștia au golit rezervoarele cu motorină ale mașinii și luat măsurile necesare pentru prevenirea producerii unui incendiu având în vedere că pe șosea s-au scurs mai mulți litri de carburant.

Polițiștii de la Rutieră l-au testat pe conducătorul auto cu etilotestul, rezultatul fiind negativ.

Harghiteanul, în vârstă de 55 de ani, cu domiciliul în Toplița, spune că nu a adormit la volan și că circula cu viteză redusă. Șoferul nu își explică cum s-a răsturnat cu autotrenul.

Daunele provocate urmează să fie evaluate.

Traficul auto s-a reluat în condiții normale după mai bine de cinci ore de la producerea incidentului. Aproximativ două ore au durat manevrele de ridicare pentru mașina de tonaj și încărcarea biomasei împrăștiate.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI