Un arbore de 100 de ani s-a prăbușit pe strada Mihai EminescuActualitate

Un arbore de 100 de ani s-a prăbușit pe strada Mihai Eminescu

       Accesări: 119

Momente de panică pentru câțiva trecători. Un arbore bătrân din Parcul Prefecturii s-a prăbușit brusc, la orele după-amiezii, pe strada Mihai Eminescu la nici 70 de metri de Spitalul Municipal Fălticeni. Un trosnet s-a auzit atunci când copacul s-a rupt și a căzut pe carosabil.

Rafalele intense de vânt, care au suflat cu putere în această după-amiază, au pus la pământ un tei vechi de 100 de ani. Copacul avea rădăcinile putrezite și multe ramuri uscate.

Din fericire la momentul căderii copacului în zonă nu se aflau nici pietoni și nici autoturisme. Câțiva fălticeneni care erau în apropiere, pe băncile și aleile parcului, mărturisesc că totul s-a petrecut foarte rapid. Arborele de peste 7 metri lungime s-a prăbușit într-o clipă.

Lucrătorii de la Spații Verzi au intervenit pentru secționarea și transportul materialului lemnos.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Strada Mihai Eminescu a fost blocată între orele 14.30 și 15, pe sectorul dintre Piața Mihail Sadoveanu (sensul giratoriu) până la intersecția cu străzile Nicolae Beldiceanu și Cuza Vodă, lângă Spitalul Municipal Fălticeni și Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu”, pentru degajarea carosabilului, traficul fiind dirijat de agenții Poliției Locale.

Parcul Prefecturii are numeroase exemplare de arbori longevivi, în special tei, care ating un secol de existență. Starea lor biologică ar putea fi la fel de precară ca și cea regăsită la arborele căzut astăzi pe stradă. Câțiva dintre aceștia au fost toaletați în urmă cu un an pentru că reprezentau un adevărat pericol, iar alții acum doi ani.

Autoritățile locale vor monitoriza situația, iar acolo unde situația va impune măsuri acestea se vor lua în concordanță cu legislația în vigoare.

Nu mai departe de luna trecută, oamenii de la Spații Verzi au avut peste 100 de intervenții pe raza municipiului Fălticeni pentru tăierea ramurilor rupte după căderea ninsorii.

Rudy Hödl

ȘTIRI