Un agent economic din Forăști primește finanțare nerambursabilă pentru achiziția unui tractorActualitate

Un agent economic din Forăști primește finanțare nerambursabilă pentru achiziția unui tractor

       Accesări: 1777

Comunicat de presă

Asociația Grupul de Actiune Locală G.A.L. Suceava Sud-Est prezintă inițiative de succes și aduce în atenția publicului larg, proiecte care prezintă o imagine concretă a măsurilor de finanțare prin Strategia de Dezvoltare Locală 2017-2020. Aceste proiecte au condus la realizări care includ achiziția de utilaje agricole si non agricole pentru antreprenorii ce fac parte din arealul inclus în SDL și anume comunele Vadu Moldovei, Boroaia, Dolhești, Forăști și Drăgușeni.

În zona GAL Suceava Sud-Est, 13 beneficiari au primit finanțare nerambursabilă pentru a-și dezvolta activitatea.

Beneficiarii acestor proiecte sunt persoane fizice și juridice, doctori, fermieri, autorități publice, oameni care au văzut potențialul unei investiții și au avut curajul să elaboreze proiecte care le-au schimbat viața, iar prin inițiativele lor au contribuit la consolidarea zonei și la asigurarea unor condiții de trai mai bune pentru locuitorii ei.

Dezvoltarea rurală durabilă poate fi realizată și prin intermediul proiectelor mici ale unor oameni cu inițiativă.

Munca și devotamentul fac dintr-o idee o afacere rentabilă, iar acest lucru este dovedit și de beneficiarul proiectului prezentat în actualul comunicat de presa și anume S.C. Casa Foragro SRL din comuna Forăști, județul SUCEAVA.

Echipa GAL Suceava Sud-Est formată din: Alexandru-Lory Iacob, manager proiect, Daniel Parnic – responsabil tehnic, Lorena Gavriluțe – asistent manager, Elena-Despina Albu – responsabil financiar, alături de Elena-Nicoleta Indianu, administrator al firmei SC Casa Foragro SRL anunță că, în urma derulării Apelului de Selectie pentru masura M5/2A „Dezvoltarea durabilă a sectorului agricol”, ce a fost lansat În anul 2018, firma SC CASA FORAGRO SRL a achiziționat prin accesare de Fonduri Europene Nerambursabile următorul utilaj agricol: Tractor.

Banii pentru utilajul agricol provin de la Uniunea Europeană și Guvernul României prin PNDR (Programul Național de Dezvoltare Rurală).

Valoarea totala a proiectului de la SC CASA FORAGRO SRL este de 165.487 euro.

Firma din comuna Forăști a primit pentru achiziția utilajului agricol 82.743 euro finanțare nerambursabilă, cofinanțarea beneficiarului fiind de 82.744 euro.

ȘTIRI