Un absolvent din Preutești este cel mai tânăr șef de promoție din istoria Școlii de Subofițeri Jandarmi din FălticeniLocal

Un absolvent din Preutești este cel mai tânăr șef de promoție din istoria Școlii de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni

       Accesări: 5767

Un nou ciclu de absolvenți se pregătește să înceapă serviciul în structurile MAI. Promoția centenară de absolvenți ai Școlii de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni și-a încheiat studiile, dar și examenele în urma cărora se stabilesc, pe baza mediilor, unde vor fi repartizați proaspeții subofițeri. Anul acesta procentul de promovabilitate este de 100%.

Peste 340 de elevi vor primi vineri, într-un cadru oficial, gradul de sergent major și diploma de absolvire.

Ca în orice structură cu caracter educațional și la școala de jandarmi, absolventul cu cea mai mare medie este declarat șef de promoție.

Cel mai tânăr șef de promoție din 10 generații

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Anul acesta, titlul îi revine lui Marian Ciobanu din comuna Preutești care, la cei 18 ani și 11 luni, devine cel mai tânăr șef de promoție din istoria școlii de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni.

El a încheiat examenul cu media generală 9,29, cea mai mare medie obținută pe unitatea de învățământ.

Cu această ocazie el și-a făcut cel mai frumos cadou aniversar, asta pentru că proaspătul sergent major va împlini pe 24 iulie vârsta de 19 ani.

În cele 10 luni de pregătire, Marian a făcut parte din corul școlii de jandarmi și s-a remarcat ca unul dintre cei mai buni elevi ai promoției centenare.

Calcă pe urmele tatălui

Marian Ciobanu este absolvent al Școlii Gimnaziale Preutești și al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni. Imediat după încheierea Bacalaureatului el s-a decis să opteze pentru o carieră în Jandarmerie.

Alegerea s-a dovedit inspirată și potrivită, tânărul călcând pe urmele tatălui său, un fost subofițer din structurile militare.

Pentru că are cea mai mare medie la examen, Marian își poate alege locul unde va profesa în următorii ani.

El s-a decis să rămână aproape de părinți și va începe cariera într-o structură a jandarmeriei din județul Suceava.

Două note de 10 la examen

Cel mai tânăr șef de promoție din istoria Școlii de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni spune că a ales meseria de jandarm deoarece este un loc sigur de muncă, iar opțiunea pentru școala militară fălticeneană a făcut-o pentru că școala este una prestigioasă.

La două din cele trei probe ale examenului de absolvire, proba teoretică și cea practică, tânărul preuteștean a obținut media 10.

Marian Ciobanu este șeful promoției centenare și al zecelea șef de promoție de la înființarea Școlii de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” , din cele zece generații pregătite aici, șapte șefi de promoții fiind băieți, iar trei șefi de promoții sunt fete.

Interesantă este componența clasamentului celor mai mari trei medii de la examenul de anul acesta.

Podiumul primelor trei medii 

Dacă prima medie, 9,29, aparține celui mai tânăr șef de promoție, a doua medie, 9,24, aparține celui mai în vârstă absolvent din istoria Școlii de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni, un bărbat de 28 de ani.

A treia media aparține unei domnișoare, Camelia Brad din Zalău, județul Sălaj, care încheie examenul cu 9,15. Ea și-a ales cariera de jandarm pentru că a fost atrasă de mică de uniforma albastră, însă model de urmat i-a fost unchiul ei, colonel de armată.

La fel ca și Marian, Camelia a optat pentru Jandarmerie pentru că își dorește un loc sigur de muncă și posibilitatea de avansare. Ea a încheiat examenul cu două medii de 10, la proba practică (tragere cu arma) și cea orală.

Domnișoara sergent major vrea să profeseze acasă, la Zălău, însă în lipsa unui post disponibil ea va alege orașul Oradea.

ȘTIRI