Ucigașul minorului din Fălticeni și-a recunoscut fapta săvârșită: Vasile Dochița va sta în arest pentru următoarele 30 de zileActualitate

Ucigașul minorului din Fălticeni și-a recunoscut fapta săvârșită: Vasile Dochița va sta în arest pentru următoarele 30 de zile

       Accesări: 5182

Acum va răspunde în fața justiției. Bătrânul care l-a omorât pe tânărul Iulian Gherasim (15 ani) și l-a rănit grav pe fratele acestuia Alin Gherasim (17 ani) a fost adus în fața judecătorilor. Procurorii l-au reținut acum două zile în urmă pe fălticeneanul Vasile Dochița, principalul suspect în cazul crimei săvârșită în seara zilei de 24 septembrie, el fiind cercetat pentru omor calificat.

Autorul crimei, în vârstă de 76 de ani, și-a recunoscut fapta comisă pe strada Pleșești Gane din Fălticeni.

El a fost adus miercuri după-amiază în fața judecătorilor de la Tribunalul Suceava care au hotărât arestarea acestuia pentru 30 de zile, începând cu data de 28 septembrie 2016 și până la data de 27 octombrie 2016, inclusiv.

Vasile Dochița le-a declarat jurnaliștilor că s-a apărat de cei doi frați, care l-au atacat și i-au cerut bani și țigări.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Septuagenarul din Fălticeni susține că minorii au venit după el și l-au lovit.

„Nu am vrut să-l omor pe băiat. S-a întâmplat ce s-a întâmplat.”, le-a declarat Vasile Dochița, ziariștilor, la intrarea în Palatul de Justiție. ”Mi-au cerut parale și țigări. Băieții mi-au ieșit înainte. Aveam ceva franci la mine și am zis că am să vă dau câțiva. Unul s-a apropiat de mine și…”dă-i la mustață la moșneag!”. Amândoi au fugit după mine. M-au lovit și m-au întrebat dacă am bani.”

În timpul cercetărilor desfășurate la stâna unde Vasile Dochița lucrează ca cioban, polițiștii au găsit ieri, cu ajutorul detectorului de metale, și arma crimei, un cuțit tip briceag.

Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 24 septembrie 2016, în jurul orei 20:30, pe un drum public din municipiul Fălticeni pe fondul unui conflict spontan, inculpatul Vasile Dochița, în vârstă de 76 ani, a exercitat cu intenţie acte de violenţă grave şi repetate asupra a două victime minore (în vârstă de 15, respectiv 17 ani), pe care nu le cunoştea, folosind un obiect tăietor-înțepător, apt de a produce moartea (cuţit tip briceag).

Vasile Dochița le-a aplicat celor doi minori lovituri cu obiectul menționat în zone vitale ale corpului, cauzându-le leziuni grave, care în scurt timp au condus la decesul minorului în vârstă de 15 ani şi la vătămarea corporală gravă a fratelui său, în vârstă de 17 ani.

Această cauză este instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Identificarea autorului a fost posibilă datorită investigaţiilor minuţioase derulate în teren încă de la momentul sesizării faptei, de către o echipă complexă de cercetare formată din lucrători operativi din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

După decizia de astăzi a instanței, arest preventiv pentru 30 de zile, inculpatul are drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunţare şi de la comunicare pentru procuror.

ȘTIRI