Turneul de tenis organizat la Fălticeni de Ziua Copilului s-a bucurat de recunoașterea Federației Române de TenisSport

Turneul de tenis organizat la Fălticeni de Ziua Copilului s-a bucurat de recunoașterea Federației Române de Tenis

       Accesări: 324

În cadrul manifestărilor sportive organizate în Fălticeni, cu ocazia zilei de 1 Iunie – Ziua internațională a copilului, s-a desfășurat și tradiționalul turneu de tenis de câmp dedicat copiilor.

În acest an s-au adunat la start un număr de 50 de copii din: Baia Mare, Borsec, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului Suceava  și Fălticeni.

Competiția a fost organizată de ACS Nada Florilor Fălticeni și Primăria Fălticeni, în parteneriat cu Federația Română de Tenis.

Federația a onorat acest turneu prin prezența la Fălticeni a coordonatorului Tenis 10 și Tenis Teens, Ferry Lechner. Invitatul s-a arătat plăcut surprins de de calitatea meciurilor jucate și de buna organizare a turneului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Am fost bucuroși să organizăm, de Ziua copilului, un asemenea turneu cu participare numeroasă. Copiii au jucat tenis de calitate iar părinții i-au susținut și încurajat. Pentru evoluția lor au fost răsplătiți cu aplauze, iar Primăria Fălticeni și societățile Romfour, Raitar și Botușanu au oferit cupe, tricouri, dulciuri. Federația a oferit medalii primilor trei clasați”, ne-a informat Marcel Dascălu, instructorul secției de tenis ACS Nada Florilor.

“Federaţia Română de Tenis vrea să sprijine cât mai mult, cu materiale şi tot ceea ce mai are nevoie clubul, pentru a crea condiţii cât mai bune  pentru pregătirea copiilor. Fălticeniul este renumit pentru numele importante care le-a avut în toate domeniile de-a lungul istoriei şi cred că ar putea să aibă şi în tenis un astfel de nume în ierarhia naţională. Anul trecut, la secţia de tenis de câmp ACS Nada Florilor Fălticeni au ajuns 150 de medalii. Trebuie să conştientizăm că aceşti copii au valoare.

Instructorul Marcel Dascălu este cel care i-a învăţat pe copiii şi jumătate din merit este al dânsului. Este un efort depus, o muncă de calitate şi rezultatele vorbesc de la sine. Îl susţinem şi noi, ca federaţie de tenis, îl dăm exemplu peste tot în ţară şi vrem să dezvoltăm tenisul în Fălticeni, vrem să facem un pol al zonei Moldova. Dacă se doreşte, se găsesc  soluţii, există proiecte europene, putem să facem  o bază prin fonduri europene pentru a aveea turnee din ce în ce mai importante la nivel de juniori, iar dacă reuşim să facem încă două terenuri putem organiza lucruri şi mai importante, la un cu totul alt nivel, care vor aduce un renume zonei”, a declarat, la Fălticeni, Ferry Lechner, reprezentanul FRT.

Cuvinte de laudă pentru dezvoltarea tenisului de câmp la Fălticeni a avut și primarul Cătălin Coman.

“În viitor vom putea număra două, poate trei Simona Halep din Fălticeni sau doi, trei Tecău de Fălticeni. Noi sprijinim, am făcut şi o structură sportivă privată finanţată de Primărie în baza Legii 350, pentru a avea posibilitatea legală să îi ajutăm. Le asigurăm baza de pregătire, avem teren de tenis făcut de aceeaşi firmă care a făcut terenuri de tenis pentru circuite de tenis din Germania, cu zgură de cea mai bună calitate şi care oferă  aceleaşi condiţii de top. În perioada iernii şi când vremea este nefavorabilă, secţia de tenis are la dispoziţie mai multe săli de sport la care se adaugă mult suflet din partea domnului Marcel Dascălu.

Sunt professor de educaţie fizică şi ştiu că lucrurile nu merg cum trebuie dacă lipseşte o verigă. Aici este  antrenorul şi omul care îi adună şi îi capacitează. Administraţia locală îi sprijină, părinţii le sunt alături, iar dacă Federaţia ne rămâne alături,  în mod sigur rezultatele se vor vedea”, a declarat primarul Cătălin Coman.

Rezultatele turneului:

Nivelul Roșu FRT: 1. Sfîrnaciuc Teodora, 2. Acibotăriței Cristian, 3. Ursache Matei.

Nivelul Portocaliu FRT: 1. Stravițchi Ștefan, 2. Piticaru Karlo, 3. Arcip David.

La categoria începători s-au remarcat: Jilav Alesia, Coman Iasmina, Brădățanu Natalia, Rotaru Luca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ȘTIRI