Turneu de fotbal pentru copiii din Protopopiatul FălticeniReligie

Turneu de fotbal pentru copiii din Protopopiatul Fălticeni

       Accesări: 82

Cu ocazia zilei de 1 Iunie, în care a fost sărbătorită Ziua Internațională a Copiiilor, Protoieria Fălticeni a organizat diferite activități plăcute și distractive pentru cei tineri.

Pentru al doilea an la rând s-a desfășurat campionatul de fotbal pentru copiii din parohiile Protoieriei Fălticeni, activitate ce a fost așteptată cu mult interes datorită faptului că prima ediție s-a dovedit un real succes.

Anul acesta au participat 10 echipe, cu două mai multe față de precedenda ediție, însumând 76 de tineri, din clasele V-VIII. Cupa competiției s-a numit a “Unirii”, deoarece s-a ținut cont de faptul că ne aflăm în Anul Omagial al Unității de Credință și de Neam, și face parte din activitățile pe care Protoieria Fălticeni le organizează și cu acest prilej.

Activitatea s-a desfășurat pe data de 1 iunie, 2018, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Echipele au fost distibuite în câte de 2 grupe, s-au disputat 17 meciuri, iar parohiile participante au fost: Ciumulești – Vadu Moldovei (Pr. Mircea Martiniuc), Boroaia (Pr. Maxim Silviu), Leucușești (Pr. Adrian Dulgheriu), Suha – Mălini (Pr. Pavel Norocel), Dolhasca (Pr. Teofil Saftiuc), Bogdănești (Pr. Marcel Ursuțu), Corni – Liteni (Pr. Ciprian Chihaia), Rădășeni (Pr. Georgian Rotar), Siliștea Nouă (Pr. Mihail Agafiței) și Gulia (Pr. Lucian Tătaru).

Meciurile s-au desfășurat pe terenul de fotbal din complexul de agrement „Nada Florilor”, iar arbitrii la centru au fost prof. Beraru Gabriel din Bogdănești și Mihai Malai din Dolhasca. Asistența medicală a fost asigurată de doctor Rotar Elvira Sînziana, delegat al Spitalului Municipal Fălticeni.

Perioada de disputare a meciurilor a fost de 10 minute fiecare, iar în caz de egalitate s-au disputat lovituri de departajare de la 7 m. Meciuri au fost destul de disputate și antrenante, cu răstunări de situație, copiii arătând în spiritul competiției, dorința de a căștiga.

Echipele clasate pe primele două locuri din grupe s-au calificat în semnifinale, iar acestea au fost: Dolhasca și Rădășeni din grupa A, iar din grupa B, Suha – Mălini și Boroaia.

În finală s-a calificat echipa parohiei Rădășeni care a dispus cu 1-0 de echipa parohiei Suha – Mălini, iar cealaltă echipă a fost a parohiei Dolhasca, care a dispus de echipa parohiei Boroaia cu 4-3,  după disputarea loviturilor de departajare. Finala a fost adjudecată cu multă muncă de către echipa parohiei Rădășeni, învingând cu scorul de 1 – 0 echipa mai experimentată a parohiei din Dolhasca.

La final, părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a înmânat diplomele de participare pentru toate echipele conform clasamentului final, iar câștigătoatea celei de a doua ediții a campionatului de fotbal pentru copiii din Protoieria Fălticeni, echipa parohiei Rădășeni, a primit Cupa Unirii și laudele tuturor celor prezenți. Toții participanți au fost felicitați și încurajați pentru viitoarea ediție a competiției, ei fiind răsplătiți cu o mică gustare.

Părintele protopop a mulțumit domnului primar Cătălin Coman, care a fost prezent la această activitate împreună cu viceprimarul Constantin Bulaicon, pentru ajutorul acordat în organizarea acestei activități de Ziua copilului, managerului al Spitalului Municipal Fălticeni, Dr. Vlad Murariu, părinților parohi, dar și tuturor participanților.

“În fapt toți sunteți învingători mai ales pentru că ați participat la această activitate alături de părinții voștri duhovnicești. Să fiți cuminți și să ascultați de părinții voștri, să fiți alături de biserică, de părinții voștri duhovnicești, și să ne revedem cu bine în taberele care vor fi organizate în această vacanță de vară.”

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI