Tupeu nebun pentru doi tineri din Vadu Moldovei: Proprietarul i-a încredințat mașina unui prieten băut și fără permisRural

Tupeu nebun pentru doi tineri din Vadu Moldovei: Proprietarul i-a încredințat mașina unui prieten băut și fără permis

       Accesări: 3104

Ignoranță maximă față de legislația rutieră. Doi tineri din Vadu Moldovei vor răspunde în fața legii după ce au convenit să plece la drum într-o formulă care numai legea nu respecta. Proprietarul mașinii, în vârstă de 28 de ani, și-a dat acceptul ca mașina acestuia să fie condusă de prietenul său, mai mic cu șapte ani.

Tânărul de 21 de ani era, însă, sub influența băuturilor alcoolice, iar pentru proprietar acest fapt nu a constituit nici o problemă dacă se urcă la volan.

Ca și când n-ar fi fost de ajuns, acesta nu deține nici permis de conducere. Proprietarul știa aceasta, dar i-a păsat prea puțin.

Băut și fără permis, tânărul de 21 de ani și-a luat în serios rolul de „conducător auto”, în timp ce proprietarul, tânărul de 28 de ani, s-a așezat în dreapta acestuia deși avea permis.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Aventura lor pe drumurile publice s-a încheiat în comuna Dolhești. Aici un echipaj al Poliției Fălticeni i-a oprit duminica trecută pentru un control de rutină, pe DJ 208E, la miezul nopții. Lucrătorii poliției municipale fost cât se poate de inspirați.

Pentru că emana halenă alcoolică, tânărul din Vadu Moldovei a trebui să sufle în etilotest. Rezultatul indicat de aparat spune totul.

„Șoferul” avea 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii fălticeneni l-au invitat la spital unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările ulterioare aveau să scoată la iveală tot firul poveștii, inclusiv faptul că proprietarul mașinii i-a încredințat, în deplină cunoștință de cauză, autoturismul tânărului de 21 de ani pentru a-l conduce. Știa foarte bine că nu deține permis de conducere și consumase băuturi alcoolice.

După încheierea verificărilor, tânărul de 21 de ani s-a ales cu dosar penal fiind  cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

Polițiștii au întocmit dosar penal și pasagerului.

Tânărul de 28 de ani este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințare a unui vehicul unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere și se află sub influența alcoolului”.

Ambele dosare vor fi soluționate procedural.

ȘTIRI