Trupurile botăşănenilor care s-au înecat în râul Suceava au fost găsite de pompieriRural

Trupurile botăşănenilor care s-au înecat în râul Suceava au fost găsite de pompieri

       Accesări: 626

Pompierii suceveni au reuşit, în această dimineaţă, să recupereze truprurile celor doi tineri care şi-au pierdut viaţa în râul Suceava, pe raza oraşului Liteni.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plutonierul adjutant Alin Găleată a anunţat că trupurile au fost găsite în jurul orei 10, în zona în care cei doi s-au înecat

Misiunea pompierilor s-a încheiat după aproape 48 de ore de căutări. Au acţionat angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă de la unităţile din Suceava, Fălticeni şi Dolhasca.

Potrivit ISU Suceava, cei doi băieţi, originari din judeţul Botoşani, au venit duminică în vizită la nişte prieteni din satul Rotunda, oraşul Liteni. Toţi tinerii, au decis să meargă să facă o baie în apa Sucevei, în zona unei foste balastiere din Liteni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Din nefericire, râul Suceava avea un debit crescut, iar zona respectivă este cunoscută cu gropi adânci şi curenţi turbionari puternici, astfel încât, cei doi au dispărut sub apă, fără ca cei prezenţi la faţa locului să îi poată ajută în vreun fel.

Pompierii militari suceveni s-au deplasat la faţa locului şi au efectuat căutări, cu ajutorul a două bărci pneumatice cu accesorii specifice, până la lăsarea întunericului. Luni dimineaţă, operaţiunile au fost reluate, salvatorilor alăturându-se echipajul de scafandri de la Detaşamentul de Pompieri Suceava.

ȘTIRI