Trupele de dans din Fălticeni au fost premiate în cadrul Concursului Național de Dans ”Tărâmul Copilăriei”de la BotoșaniEducație

Trupele de dans din Fălticeni au fost premiate în cadrul Concursului Național de Dans ”Tărâmul Copilăriei”de la Botoșani

       Accesări: 239

Zeci de dansatori din toată țara s-au întâlnit în nordul Moldovei la concursul național de dans ”Tărâmul copilăriei”. Desfășurat zilele trecute la Botoșani, evenimentul s-a adresat elevilor înscriși într-o formă de învățământ de stat sau privat, dar care nu urmăresc o carieră în dansul sportiv. Au fost evaluate doar grupurile sau formațiile de dansatori care abordează dansului de tip sincronizat, specific scenelor de spectacole.

Au participat peste 70 de trupe din județele Suceava, Bacău, Botoșani, Brăila, Galați, Iași, Neamț, Prahova și Vaslui.

Printre cei care au luat parte se numără și două formații de dans din Fălticeni, coordonate de coregraful Vasile Pop. Acestea au reușit să se facă remarcate la categoria rezervată cadeților (clasele VI, VII și VIII) și juniorilor (clasele IX – XII).

Trupa K-Lypso (secțiunea juniori) a urcat pe podium, ocupând locul doi, iar trupa Hypnotic (secțiunea cadeți) a fost premiată cu mențiune. Ambele formații de la Centrul Cultural G.V. Birlic au participat în cadrul grupei dedicate ”dansului popoarelor”, prezentând juriului un dans țigănesc. Coregraful Vasile Pop susține că nu se aștepta să plece cu premii acasă, dar știa că ”amândouă trupele au fost bune și s-au descurcat de minune pe scenă.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pe lista premiantelor s-au aflat şi cele trei trupe de dans de la Clubul Copiilor Fălticeni, coordonate de Caterina Moldovanu: Step by step, Just dance şi Be right back.

Scopul concursului organizat de Clubul Sportiv ”Pro Dance”, Școala Populară de Arte în parteneriat cu DJTS Botoșani, da fost stimularea, lansarea, promovarea tinerilor cu înclinații artistice ce doresc să devină cunoscuți promovând mișcarea coregrafică de scenă.

ȘTIRI