Trupa de teatru Birlic din Fălticeni a câștigat Trofeul Festivalului LUDICUS de la MioveniCultură

Trupa de teatru Birlic din Fălticeni a câștigat Trofeul Festivalului LUDICUS de la Mioveni

       Accesări: 499

Recenta colaborare a tinerilor actori din Fălticeni cu regizorul Ovidiu Cuncea a fost încununată cu o nouă performanță la nivel național.

Piesa “Harap-Alb”, pusă în scenă de Trupa Birlic, o adaptare modernă după basmul lui Ion Creangă, a obținut duminică Marele Premiu, Trofeul Festivalului Național de Teatru pentru Copii și Tineret LUDICUS Mioveni-2016 și premiul pentru regie.  De asemenea, fălticeneanul Daniel Popa a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar, pentru întruchiparea calului.

Din distribuţie au mai făcut parte: Narcisa Pavel, Lorena Saviuc, Rareş Ţabrean, Narcis Ghivirigă, Cristian Frîncu, Radu Bosta, Răzvan Conţu, Andreea Nechita, Andreea Răileanu, Andi Matei şi Bianca Forăscu.

Trupa Birlic a fost prezentă pe scena festivalului și în ziua deschiderii evenimentului, cu spectacolul “Cântarea Cântărilor”, realizat în urma colaborării cu coregrafa Lorette Enache.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Festivalul LUDICUS, ediția  a XIV-a, s-a desfășurat în intervalul 7-9 octombrie, și a avut invitate în concurs trupe de teatru la nivel de gimnaziu și liceu din: Slatina, Câmpulung Muscel, București, Pitești, Mangalia, Buftea, Caracal, Mioveni și Fălticeni. Președinta juriului a fost actrița Adriana Trandafir.

Deplasarea la Mioveni a fost organizată de Asociația Fălticeni Cultural.

foto: bitpress.ro

 

ȘTIRI