Trupa Birlic pregătește turneul “Pe urmele lui Birlic” și stagiunea anului 2018Cultură

Trupa Birlic pregătește turneul “Pe urmele lui Birlic” și stagiunea anului 2018

       Accesări: 316

La începutul lunii februarie (4-9 februarie),  Trupa de teatru Birlic din Fălticeni va avea patru reprezentații la București, cu ocazia turneului anual “Pe urmele lui Birlic”.

Turneul este organizat de Asociația Fălticeni Cultural, cu scopul de a omagia personalitatea unui mare actor român de comedie, fălticeneanul Grigore Vasiliu Birlic.

Liceenii din Fălticeni vor prezenta la București cele mai recente piese de tatru din portofoliu.

“Trilogia Română”, în regia lui Ovidiu Cuncea, un spectacol dedicat Anului Centenar, va fi prezentat la Cercul Militar Național Militar și Clubul Artiștilor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“De-a baba oarba”, spectacol pus în scenă cu sprijinul regizorului Vlad Rădescu, va avea reprezentații la Teatrul de comedie și Teatrul Replica.

Înainte de turneul bucureștean, cele două piese au ultimele “repetiții cu public” la Fălticeni, în Sala “Draga Olteanu Matei” (incinta fostului Centru de plasament).

“De-a baba oarba” s-a jucat, într-o nouă distribuție, sâmbăta trecută, în prezența regizorului Vlad Rădescu. Spectacolul va putea fi vizonat și pe data de 2 februarie, de la ora 18.

Sâmbătă, 3 februarie, de la ora 18.00, “birlicii” vor oferi și o nouă reprezentație a spectacolului “Trilogia Română”.

Cu prilejul celor două reprezentații, va fi organizată și o strângere de fonduri pentru fălticeneanca Alexandra Conțu, care are nevoie de sprijin pentru a putea să treacă peste o boală gravă.

Încercăm să avem o stagiune permanentă la Fălticeni. Avem confirmarea că, din luna februarie, spre final, Ateneul din Iași va veni în fiecare lună cu un spectacol, iar noi vom merge la ei cu specacolele noastre. Începem cu piesele recente, apoi vom relua și celelalte spectacole”, a anunțat preotul Liviu Mihăilă, președintele Asociației Fălticeni Cultural.

 Este o repetiție generală cu public, așa o consider eu, pentru că am avut foarte puțin timp pentru repetiții. Dacă cu prima garnitură am repetat o lună, într-un cadru aproape profesionist, de data aceasta s-a repetat foarte puțin. Piesa <De-a baba oarba> pornește de la un fapt real și este importantă prin faptul că este jucată de niște adolescenți aflați la vârsta personajelor, cu atât mai important și semnificativ. Asta contează din punct de vedere educațional. Sper să lucrăm și la alte spectaole”, a precizat regizorul Vlad Rădescu, cu ocazia reprezentației care a avut loc sâmbătă, 27 ianuarie.

ȘTIRI