Trupa Birlic din Fălticeni participă la Festivalul de teatru “Gong” de la RomanCultură

Trupa Birlic din Fălticeni participă la Festivalul de teatru “Gong” de la Roman

       Accesări: 192

Municipiul Roman găzduiește până duminică, 7 aprilie, cea de-a III-a ediție a Festivalului de Teatru “Gong”.

În ziua a doua a Festivalului, sâmbătă, pe scenă vor urca și liceenii din Fălticeni, care alcătuiesc trupa de teatru “Birlic” a Asociației Fălticeni Cultural.

Fălticenenii vor prezenta, în concursul secțiunii “Liceu”, piesa de teatru “Despre amor, omor și umor”, adaptare după “Povestea vorbei” de Anton Pann, în regia lui Ovidiu Cuncea.

Trupa din Fălticeni are amintiri foarte frumoase de la acest festival. La ediția precedentă, „Birlic” a câștigat Marele premiu, cu piesa „Trilogia Română”, spectacol realizat tot în colaborare cu regizorul Ovidiu Cuncea. La Fălticeni au ajuns și premiile pentru cel mai bun actor în rol principal, obținut de Răzvan Conțu, respectiv pentru cea mai bună actriță în rol principal, care a ajuns la Bianca Ciubotaru.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ediția din acest a Festivalului de teatru “Gong” reunește, la cele trei secțiuni (ciclul primar, gimnaziu și liceu) un număr de 17 trupe de teatru din mai multe zone al țării și din Republica Moldova (Bacău, Roman, Bîrlad, Odobești, Brăila, Călărași, Onești, Fălticeni, Botoșani, București, Panciu, Iași, Orhei).

ȘTIRI