Tronsonul de drum național dintre Bunești și Cumpărătura va fi asfaltat începând cu 1 iulieActualitate

Tronsonul de drum național dintre Bunești și Cumpărătura va fi asfaltat începând cu 1 iulie

       Accesări: 809

Sezonul asfaltărilor începe și pe drumurile naționale din zona Fălticeni. Deși trebuia finalizat încă de anul trecut, tronsonul de pe DN2 dintre Bunești și Cumpărătura va fi modernizat începând de săptămâna viitoare. Lucrările vor demara la 1 iulie și vor dura aproximativ două săptămâni.

Contractul, atribuit prin lictație firmei botoșănene TASA Botoșani, același operator ce s-a ocupat cu asfaltarea străzii Sucevei, tronsonul dintre Ocolul Silvic și podul peste iazul Șomuz, trebua finalizat anul trecut.

Operatorul a turnat doar 5 din cei 9 kilometri prevăzuți pentru asfaltare, până la intrarea în localitatea Cumpărătura.

Lucrările s-au încheiat după trei săptămâni, însă trebuiau reluate din primăvară. Între timp DRDP Iași a reziliat contractul cu TASA Botoșani, după ce operatorul a refuzat să reia lucrările după ce tariful pentru bitum s-a scumpit de trei ori.

„Începând de luni,1 iulie, vom începe să executăm lucrări de asfaltare pe DN2. Vom începe pe porțiunea de șosea rămasă, între Bunești și Cumpărătura.”, ne-a declarat Nicolae Popovici, purtătorul de cuvânt al DRDP Iași. „Contractul cu fostul operator a fost reziliat, iar lucrările le vom face în regie proprie. Sunt 4,5 kilometri de drum pe care urmează să-i asfaltăm.”

Singurul impediment rămâne vremea. Dacă va ploua, lucrările vor fi amânate cu 1-2 zile.

DRDP Iași va relua lucrările și le va executa în regie proprie cu fonduri existente în bugetul actual. Direcția Regională a achiziționat mixtura asfaltică de pe Bursa Română de Mărfuri.

Proiectul a început în octombrie 2018 cu asfaltarea porțiunii dintre Fălticeni și Bunești.

Anterior acestuia, în vara anului trecut, lucrări de asfaltare au fost efectuate pe sectorul dintre Suceava și Cumpărătura, pe o porțiune de 15 kilometri.

Nicolae Popovici mai spune că după terminarea lucrărilor pe tronsonul Bunești-Cumpărătura vor începe modernizarea unui alt segment al Drumului Național 2, de la ieșite din Spătărești, intersecția cu Dumbrăvița, până la Drăgușeni, ce va fi finalizat în luna august.

DRDP Iași urmează să finalizeze în vara acestui an și un tronson de drum național din partea de nord a județului Suceava.

ȘTIRI