Tribuna terenului de fotbal „Tineretului” intră în reparații capitale după 60 de ani de la inaugurarea stadionuluiActualitate

Tribuna terenului de fotbal „Tineretului” intră în reparații capitale după 60 de ani de la inaugurarea stadionului

       Accesări: 1420

Fonduri pentru înnoirea infrastructura sportivă. Municipalitatea fălticeneană alocă anual bani pentru modernizarea sau refacerea obiectivelor din Fălticeni, atât cele școlare cât și cele destinate publicului larg. Autoritățile locale și-au propus refacerea stadionului de fotbal „Tineretului” din cartierul Maior Ioan.

Anul acesta se reabilitează în totalitate tribuna, care va primi scaune și gradene noi.

Lucrările au început de curând, fondurile alocate de Primăria Fălticeni ridicându-se la aproximativ 300.000 de lei. Acestea sunt primele schimbări majore și activități de reabilitare aplicate în cei 60 de ani de existență ai stadionului.

Contractul de execuție are o perioadă de două luni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Tribuna aflată în stare avansată de degradare va fi refăcută la partea de structură cu elemente din fier beton și ciment. Vor fi executate lucrăril de înlocuire ale tencuielii, finisări și vopsirea elementelor metalice.

Anul trecut au fost reabilitate vestiarele și pista de alergare, acoperită cu un material sintetic din tartan, iar acum vor fi amplasate între tribună și suprafața de joc garduri metalice de protecție. Acestea vor avea 2 metri înălțime și vor fi montate pe o distanță de 120 metri.

Pe secțiunea centrală se va renunța la suporturile din beton, în locul acestora urmând să fie montat un acoperiș pe structură metalică. ce se va întinde pe 215 metri pătrați, adică pe aproximativ o treime din suprafața tribunei principale.

300 de scaune vor fi montate pe tribună, restul locurilor urmând să fie completate cu gradene noi.

Printr-un alt proiect, în zona principală de acces pe stadion, se amenajează o parcare cu aproximativ 20 de locuri.

Stadionul „Tineretului” a fost înființat în anul 1957, în trecut acesta purtând denumirile „Steagul Roșu” și mai apoi „Fintex”.

Ultimele reparații, cât și împrospătarea gazonului, au fost realizate în urmă cu mai bine de 30 de ani.

ȘTIRI