Triaj epidemiologic zilnic în școlile din Fălticeni pentru monitorizarea afecțiunilor respiratoriiSănătate

Triaj epidemiologic zilnic în școlile din Fălticeni pentru monitorizarea afecțiunilor respiratorii

       Accesări: 732

Compartimentul de Asistență Socio-Medicală, existent la nivelul municipiului Fălticeni, monitorizează evoluția cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și infecții respiratorii în toate unitățile de învățământ din Fălticeni.

Ministerul Educației Naționale a solicitat inspectoratelor școlare monitorizarea evoluției cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și infecții respiratorii în unitățile de învățământ.

Măsura vine ca urmare a creșterii semnificative, la nivel național, a cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și luând în considerare recomandările Ministerului Sănătății.

După cum ne-a informat medicul Milea Onoriu, coordonatorul Compartimentului de Asistență Socio-Medicală, în toate unitățile de învățământ din Fălticeni se efectuează zilnic, la începutul orelor de curs, un triaj epidemiologic, în vederea identificării preșcolarilor/elevilor cu simptomatologie de boală, în special respiratorie (febră, tuse, strănut, stare fizică alterată).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Numărul de cazuri identificate este raportat Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

În județul Suceava, potrivit unei informări transmise de către Direcția de Sănătate Publică, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute diagnosticate a crescutla 2499 de cazuri raportate, în a doua săptămână a anului.

Cele mai multe cazuri diagnosticate s-au înregistrat la grupa de vârstă 15 – 49 de ani, iar cele mai multe cazuri internate au fost la grupa de vârstă de 0 – 1 an.

ȘTIRI