Trenulețul de vacanță din Fălticeni va circula de pe 20 iulie spre Complexul de agrement „Nada Florilor”Exclusiv

Trenulețul de vacanță din Fălticeni va circula de pe 20 iulie spre Complexul de agrement „Nada Florilor”

       Accesări: 2297

Sezonul estival 2017 va aduce un element de noutate binevenit pe zona de agrement local. Baza „Nada Florilor” va primi cât de curând un trenuleț de vacanță pentru transportul turiștilor și clienților din Fălticeni. Vehiculul este deja achiziționat și urmează să sosească în cel mult două săptămâni.

Trenulețul va circula, pentru început, pe o singură rută care va avea patru stații de oprire. Plecarea va fi din zona parcărilor amenajate între Bulevardele Revoluției și 2 Grăniceri, în apropiere de Biserica Sfântul Ilie.

Achiziția are ca scop atragerea și creșterea numărului de clienți spre complexul de agrement construit lângă iazul Șomuz.

Noul trenuleț va fi livrat spre jumătatea lunii iulie, astfel încât primele curse să fie efectuate în preajma evenimentului „Zilele Municipiului Fălticeni”.

Biletele de călătorie vor avea prețuri acceptabile.

„Achiziția trenulețului de vacanță s-a făcut prin SEAP. Contractul este semnat de câteva zile.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Vehiculul nu este pe stoc, ci va fi adus din străinătate. La momentul la care discutăm, se află în fabricație”.

Edilul a cerut firmei care a câștigat licitația să livreze produsul cât mai curând posibil.

Șeful administrației locale crede că în jurul datei de 20 iulie va putea fi efectuată cursa inaugurală cu noul mijloc de transport spre cel mai modern complex de agrement din județul Suceava.

„Ne-am fi dorit ca trenulețul de vacanță să fie disponibil la începutul sezonului estival.”, explică primarul municipiului Fălticeni. „Au fost trei proceduri consecutive prin sistemul electronic de achiziții publice (SEAP). Noi am demarat procedurile din timp, mai precis din primăvară, dar lucrurile s-au complicat puțin pe partea aceasta de achiziție electronică pentru că la primele două oferte nu s-a prezentat nimeni. Din acest motiv am reluat procedura de achiziție.”

Banii pentru trenuleț se regăsesc în bugetul stabilit la începutul acestui an.

Șeful administrației locale susține că ținta principală nu este profitul, ci acoperirea cheltuielilor de funcționare prin aplicarea unor tarife rezonabile pentru public.

Firma care a câștigat contractul va importa autovehiculul și îl va livra în cursul acestei luni. Termenul limită de livrare este 20 iulie.

Trenulețul va putea transporta până la 30 de turiști odată.

Aceștia dar și localnicii vor putea circula și cu abonamente. Tarifele nu se cunosc deocamdată, însă costul unui bilet de transport nu va depăși 5 lei, după cum afirma inițial primarul Coman.

Autoritățile fălticenene au schițat orarul și ruta, care vor fi anunțate la o dată ulterioară.

Trenulețul de vacanță va circula zilnic pe toată perioada sezonului estival.

ȘTIRI