Trenulețul de vacanță din Fălticeni își începe activitatea de vineri. Curse zilnice spre Complexul de agrementActualitate

Trenulețul de vacanță din Fălticeni își începe activitatea de vineri. Curse zilnice spre Complexul de agrement

       Accesări: 4362

Încă un motiv pentru turiștii și localnicii iubitori de activități în aer liber. În plin sezon estival, intră în circuit trenulețul de vacanță din Fălticeni. Cursa inaugurală va avea loc vineri dimineața, pe 20 iulie, la ora 9.

Achiziționat cu fonduri din bugetul local, vehiculul își începe activitatea în timpul evenimentului „Zilele Municipiului Fălticeni”, când se așteaptă cea mai ridicată afluență de public din timpul anului.

Primarul Cătălin Coman consideră că este momentul potrivit pentru a începe transportul călătorilor spre Baza de agrement „Nada Florilor”.

Trenulețul roșu cu dungi aurii va putea fi văzut pe stradă începând de joi, când se vor face ultimele probe.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Un singur traseu

Element de noutate binevenit pentru zona de agrement, trenulețul turistic va circul pe un singur traseu. Chiar dacă municipalitatea avea în plan o rută cu patru stații de oprire, acum totul s-a limitat la două stații și un traseu care nu va mai trece prin zona centrală.

Legislația actuală nu permite ca astfel de vehicule să circule pe drumuri europene, unde traficul este intens.

Din acest motiv, traseul va fi Strada Școala Domnească (în spatele Blocurilor Turn) – Strada Botoșanilor – Strada Nada Florilor – Parcare Complex de agrement.

Curse zilnice

Turiștii și localnicii vor putea circula zilnic spre și dinspre zona de agrement din Fălticeni. Cursele vor fi din 30 în 30 de minute.

Trenulețul de vacanță va deservi ruta între orele 9 și 20.

Vehiculul dispune de un singur „vagon” cu trei uși de acces și cinci rânduri de banchete. La un singur drum se pot urca 20 – 25 de persoane.

Copiii cu vârsta până la 10 ani nu au voie să călătorească dacă nu sunt însoțiți de un părinte sau de persoane adulte.

Tarif accesibil

Prețul unui bilet cu trenulețul de vacanță este doar 2 lei de persoană pentru o cursă.

Copiii cu vârsta până la 6 ani beneficiază de gratuitate.

Anul acesta este unul de probă, susține primarul Coman. Dacă solicitările vor fi multe, trenulețul  turistic va primi încă un vagon, dar abia anul viitor.

Achiziția acestuia are ca scop atragerea și creșterea numărului de clienți spre Complexul de agrement construit lângă iazul Șomuz.

Autoritățile anunță că trenulețul de vacanță va circula zilnic pe toată perioada sezonului estival și până la 10 septembrie, când va începe noul an școlar.

Al doilea trenuț pentru fălticeneni

Trenulețul turistic nu este nicidecum primul care va circula în oraș.

În anii 80 un alt trenuleț de vacanță circula în Fălticeni, un tractor cu 4-5 vagoane viu colorate, circula în fiecare vară spre Dumbrava Minunată, zona de agrement unde se aflau două ștranduri și binecunoscuta cabană unde sfârșitul de săptămână era cât se poate de animat.

Vagoanele aveau doar două banchete și o singură ușa de acces. Tarifele erau, ca și acum, accesibile.

Stația de plecare se afla în parcarea de lângă fosta Policlinică.

ȘTIRI