Trei zile la foc continuu pentru pompierii suceveniRegional

Trei zile la foc continuu pentru pompierii suceveni

În ultimele 72 de ore, pompierii militari suceveni au intervenit la 167 de misiuni din domeniul situaţiilor de urgenţă.

În acest interval, în județul Suceava s-au înregistrat 43 de incendii, 68 de intervenţii ale pompierilor paramedici SMURD, 13 patrule de identificare a persoanelor fără adăpost, 3 accidente rutiere, 8 monitorizări ale drumurilor din judeţ pe perioada manifestării fenomenelor meteo periculoase şi 32 alte misiuni specifice.

Intervenţiile pentru localizarea şi lichidarea incendiilor au fost deosebit de grele, în condiţii vitrege, cu temperaturi foarte scăzute şi vânt puternic, condiţii care puteau determina propagarea cu rapiditate a flăcărilor la construcţiile din preajma focarelor.

“Prin intervenţia promptă şi susţinută a pompierilor militari suceveni şi a lucrătorilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, toate incendiile au fost localizate şi lichidate în limitele găsite, protejându-se astfel construcţiile cu bunurile aferente, aflate în vecinătatea gospodăriilor afectate de flăcări.

Şi totuşi, reuşita misiunilor noastre a fost umbrită de pierderea a două vieţi omeneşti în incendii, o femeie de 86 de ani, din satul Arghira, şi un bărbat de 58 de ani, din Rădăşeni.
Fie ca bunul Dumnezeu să aducă alinare familiilor îndoliate şi să le dea putere să treacă peste aceste clipe. Dumnezeu să-i ierte şi să-i odihnească în pace!”, se arată într-o postare online a ISU Suceava.

Facebook Comments

ȘTIRI